reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@mamaincogito doradz i mi proszę. Syn właśnie wyrasta z fotelika 0-18kg. Według mnie na już powinnam kupować. Muszę zamówić przez internet, nie mam zbyt wielkich możliwości żeby pooglądać, w miejscowych sklepach mam takie badziewie że szkoda pisać. Chcę żeby to był fotelik nadal z 5-cio punktowymi pasami, nie chce tego na pas samochodowy. Proszę poradz coś :( Ty masz chyba córeczkę w podobnym wieku.

@mamaincogito doradz i mi proszę. Syn właśnie wyrasta z fotelika 0-18kg. Według mnie na już powinnam kupować. Muszę zamówić przez internet, nie mam zbyt wielkich możliwości żeby pooglądać, w miejscowych sklepach mam takie badziewie że szkoda pisać. Chcę żeby to był fotelik nadal z 5-cio punktowymi pasami, nie chce tego na pas samochodowy. Proszę poradz coś :( Ty masz chyba córeczkę w podobnym wieku.
Moja jeździ tyłem, wszystkie fotelików tyłem do kierunku jazdy pasy 5-punktowe.
Największe, tzn największy przedział mają do 25 kg i ok. 120 cm wzrostu.
Celowałabym obecnie w Axkid Wolmax (1000 zł) albo Axkid Minikid (1600 zł). Minikid wystarczy nawet do 125 cm wzrostu. Wolmax jest mniejszy, ale oba posiadają certyfikat Test Plus (ADAC przy tym to nic ;) ). Ja mam obecnie Joie Stages, bo jak kupowaliśmy to był jedyny fotelik tyłem, który mieścił się w naszym budżecie. On jest tyłem do 18 kg, więc jak córka z niego wyrośnie to właśnie kupię jeden z tych dwóch, które wymieniłam, w zależności od budżetu.
Jest jeszcze Britax Max Way (1200 zł) on też tyłem i też ma Test Plus.

Natomiast przodem z pasem 5-punktowym jest chyba tylko dwa modele, ale nie kojarzę niestety jakie.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Ja i Greye i Crossa wszystkie części mam przerobione. Lubię tematykę seksu, a co :)
Właśnie teraz oglądam Sztukę kochania wg Kazimiery Wisłockiej :)
Polecam serię książek Płomień pod moją skórą. Sceny erot. bardzo dynamiczne i tyle ognia między głównymi bohaterami to ja dawno nie widziałam, w żadnym harlequinie tego nie było ;)

Co do fotelika - biję się z myślami. Poprzednio mieliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix, a teraz z kolei mamy naprawdę bezpieczne auto i M mówi, ze w tej sytuacji nie trzeba aż tak patrzeć na te testy Adac, bo i tak samochód nas wybroni z potencjalnie niebezpiecznej sytuacji...

Ja i Greye i Crossa wszystkie części mam przerobione. Lubię tematykę seksu, a co :)
Właśnie teraz oglądam Sztukę kochania wg Kazimiery Wisłockiej :)
Polecam serię książek Płomień pod moją skórą. Sceny erot. bardzo dynamiczne i tyle ognia między głównymi bohaterami to ja dawno nie widziałam, w żadnym harlequinie tego nie było ;)

Co do fotelika - biję się z myślami. Poprzednio mieliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix, a teraz z kolei mamy naprawdę bezpieczne auto i M mówi, ze w tej sytuacji nie trzeba aż tak patrzeć na te testy Adac, bo i tak samochód nas wybroni z potencjalnie niebezpiecznej sytuacji...
Sorry ale to jest najgłupsze gadanie jakie słyszę... Jak dojdzie do dużego wypadku to z auto zostanie zapalka.
Widziałaś Volvo, uważane za czołg i najbezpieczniejsze auta? To, w którym zginęła 3 dzieci? Fakt bez fotelików w ogóle, ale jakby byli w dupnych fotelikach to też by nie przeżyły.

Aż mi się ciśnienie podniosło, Boże jak dobrze że mój M akurat w kwestii fotelików to mi ufa bezgranicznie i totalnie nie ma uwag do moich "wymysłów"

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Sorry ale to jest najgłupsze gadanie jakie słyszę... Jak dojdzie do dużego wypadku to z auto zostanie zapalka.
Widziałaś Volvo, uważane za czołg i najbezpieczniejsze auta? To, w którym zginęła 3 dzieci? Fakt bez fotelików w ogóle, ale jakby byli w dupnych fotelikach to też by nie przeżyły.

Aż mi się ciśnienie podniosło, Boże jak dobrze że mój M akurat w kwestii fotelików to mi ufa bezgranicznie i totalnie nie ma uwag do moich "wymysłów"

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak nie zapomnę to jutro wrzucę filmik co się stało z samochodem ostatnio w wypadku w Radomiu, uderzył w niego jakoś wariat który jechał chyba 120 na godz

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry