reklama

Styczniowe mamy 2020

Wez poprawkę na pape. Nawet jak wyjdzie zle to prawdopodobnie nieprawda. Dlatego ja biore na nie duze poprawki
Hej mamuśki! Jestem właśnie po USG genetycznym. Strasznie szybko mi je zrobił, ale sprawdził wszystko po kilka razy i wygląda na to, że wszystko ok! Jedyne czego nie zobaczył to pęcherza, ale powiedział,że pewnie maluch się opróżnił i dlatego nie widać no i nie zbadał dokładnie serduszka, ale biło prawidłowo. Czy, któraś też tak już miała? Zrobiłam też pappa i za tydzień mam odebrać ocenę ryzyka więc nadal nieco stresu jest. Termin mi się z USG przesunął na 30 grudzień ale zostaje z wami!;) Co do obliczania tygodni ciąży - dziś na usg miałam 12t2d i lekarz na zaświadczeniu napisał że to już 13 tydzień -taką wersję wolę;)

reklama
Ja też dzis odwiedziłam ginka
Dzidzi ma 2.68 i 9w4d
Krwiak jeszcze jest ale sie wchlania powoli. Dalej duphaston x2.
Dupek postraszyl mnie.. ze krwiak..ze wiek.. ze mam brac poprawke i takie tam
Prenatalne mam na 11.07
A NiftyPro umowione na 05.07.
20190619_180356.jpeg

Wez poprawkę na pape. Nawet jak wyjdzie zle to prawdopodobnie nieprawda. Dlatego ja biore na nie duze poprawki
SalsaPL czytałam o PAPPie dużo, zastanawiałam się czy robić czy nie, ale lekarz zalecił ze względu na wcześniejsze poronienie. Jeśli wyniki będą dobre to mam większą pewność, że jest ok, a jeśli wyniki będą złe to wtedy decyduje się jeszcze na NIFTY.

Ja też dzis odwiedziłam ginka
Dzidzi ma 2.68 i 9w4d
Krwiak jeszcze jest ale sie wchlania powoli. Dalej duphaston x2.
Dupek postraszyl mnie.. ze krwiak..ze wiek.. ze mam brac poprawke i takie tam
Prenatalne mam na 11.07
A NiftyPro umowione na 05.07.
Zobacz załącznik 987783
Śliczne dzieciątko! Niech rośnie zdrowe, a krwiakiem się nie przejmuj tylko odpoczywaj. Wiele osób ma krwiaki i to czasem bardzo duże i rodzą zdrowe dzieci:)

Hej mamuśki! Jestem właśnie po USG genetycznym. Strasznie szybko mi je zrobił, ale sprawdził wszystko po kilka razy i wygląda na to, że wszystko ok! Jedyne czego nie zobaczył to pęcherza, ale powiedział,że pewnie maluch się opróżnił i dlatego nie widać no i nie zbadał dokładnie serduszka, ale biło prawidłowo. Czy, któraś też tak już miała? Zrobiłam też pappa i za tydzień mam odebrać ocenę ryzyka więc nadal nieco stresu jest. Termin mi się z USG przesunął na 30 grudzień ale zostaje z wami!;) Co do obliczania tygodni ciąży - dziś na usg miałam 12t2d i lekarz na zaświadczeniu napisał że to już 13 tydzień -taką wersję wolę;)
to witaj w klubie bo ja tez mam termin na 30.12 :)

SalsaPL czytałam o PAPPie dużo, zastanawiałam się czy robić czy nie, ale lekarz zalecił ze względu na wcześniejsze poronienie. Jeśli wyniki będą dobre to mam większą pewność, że jest ok, a jeśli wyniki będą złe to wtedy decyduje się jeszcze na NIFTY.
Tylko równie dobrze papa moze wyjsc okej a nie być, i w drugą strone. Dlatego ja ide na Nifty. Pierdziele ten stres. Stara jestem i nie wolno mnie sie stresowac [emoji23][emoji23][emoji23]
Śliczne dzieciątko! Niech rośnie zdrowe, a krwiakiem się nie przejmuj tylko odpoczywaj. Wiele osób ma krwiaki i to czasem bardzo duże i rodzą zdrowe dzieci:)
Wlasnie widze ze praktycznie co druga ma lub miała. Moj juz jest 3/4 mniejszy no ale dalej jest.

Mi gin dała skierowanie na usg prenatalne do szpitala. Gdy w szpitalu umawiali mi termin to powiedzieli, że zrobią dodatkowo pappę. Sama pappy bym nie zrobila, ale jak chcą robić w ramach nfz to niech robią. Wczoraj powiedziałam to mojej gin, a ona mi mówi, że i tak interesuje ją tylko wynik usg, a pappy nie bierze pod specjalnie uwagę. Nie chwaliłam się, że robiłam NIFTY, bo zrobiłam to za swoją kasę i to moja sprawa na co wydaję pieniądze, więc wyników pappy już się nie boję. Ale to dziwne, że już niektórzy lekarze kompletnie nie wierzą w pappę, a inni namawiają. Nie wiem może chodzi o sciąganie kasy z kobiet w ciąży, które wiadomo, że boją się o zdrowie dziecka.

Według om 11t4d a usg 12t0d :) maluch wystarczająco duży do usg prenatalnego, aaaale spał i za nic nie chciał współpracować [emoji85] próbowała ginka go obudzić, ale pomachał nogą i najlepiej to by się jeszcze tyłeczkiem obrucił [emoji12][emoji1787] za 2 tygodnie idę do jej koleżanki bo ona ma urlop niestety. Według niej wszystko okej, opisała mózgowie itd :) no ale lepiej jeszcze sprawdzić jak będzie maluch większy.
20190619_134137.jpeg

reklama
Mi gin dała skierowanie na usg prenatalne do szpitala. Gdy w szpitalu umawiali mi termin to powiedzieli, że zrobią dodatkowo pappę. Sama pappy bym nie zrobila, ale jak chcą robić w ramach nfz to niech robią. Wczoraj powiedziałam to mojej gin, a ona mi mówi, że i tak interesuje ją tylko wynik usg, a pappy nie bierze pod specjalnie uwagę. Nie chwaliłam się, że robiłam NIFTY, bo zrobiłam to za swoją kasę i to moja sprawa na co wydaję pieniądze, więc wyników pappy już się nie boję. Ale to dziwne, że już niektórzy lekarze kompletnie nie wierzą w pappę, a inni namawiają. Nie wiem może chodzi o sciąganie kasy z kobiet w ciąży, które wiadomo, że boją się o zdrowie dziecka.

Mnie nawet o zdanie nie pytali tylko od raz zapisali pappę, jakby to było oczywiste. Dziwne to dla mnie, powinni chociaż pytać o preferencje. U mnie na wynik pappy się czeka dwa tygodnie, coś czuję że wynik NIFTY pro będę miała wcześniej :D

Czy zamawiałaś nifty z jakiejś konkretnej strony? Czy w swojej przychodni? Mam kilka stron na oku, ale właściwie to nie wiem która jest "zaufana"...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry