• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniowe mamy 2020

A ja mam kota sfinksa i agame brodata na 34 m2. Wierze ze bedzie sama miłość gorzej bo moj sfinks uwielbia wszystko co ciepłe, to sie będzie przytulać bestja.

U mnie koty od zarania dziejów, więc w przypadku starszych córek po prostu spaly w łóżeczku, obok dzieci. Na początku bardzo się bałam, bo wszystkie babcie, starsze ciotki przekazywały mrożace krew w żyłach opowieści o zaduszonych, pogryzionych przez koty i zjedzonych dzieciach i tak dalej.... Ale to było dawno temu. Dziś śmieje się z tego oczywiście. Podstawą jest higiena zwierząt. Do tej pory moje zwierzęta predzej by życie oddały niż krzywdę zrobiły. A wychowanie dziecka wśród zwierząt - bezcenne dla ich rozwoju.
Ciekawe - sfinks jest indywidualista bardziej czy kotem rodzinnym? U mnie zawsze schronisko we to nie wiem:)

reklama
Tez od dziecka obcuje z kotami, ale teraz z doświadczenia wiem, że zdecydowanie lepsza do ułożenia jest kotka. Tytus reaguje na komendy głosowe typu "Nie" "kurw" " kapeć Cię widzi" i tp. i wie, że nie wolno, ale jest tak perfidny. W życiu nie miałam tak podłego zwierza;D Jak się nie ogarnie, to wygra na zimę luksusową wyprowadzkę do piwnicy.
1565602391221.png

U mnie koty od zarania dziejów, więc w przypadku starszych córek po prostu spaly w łóżeczku, obok dzieci. Na początku bardzo się bałam, bo wszystkie babcie, starsze ciotki przekazywały mrożace krew w żyłach opowieści o zaduszonych, pogryzionych przez koty i zjedzonych dzieciach i tak dalej.... Ale to było dawno temu. Dziś śmieje się z tego oczywiście. Podstawą jest higiena zwierząt. Do tej pory moje zwierzęta predzej by życie oddały niż krzywdę zrobiły. A wychowanie dziecka wśród zwierząt - bezcenne dla ich rozwoju.
Ciekawe - sfinks jest indywidualista bardziej czy kotem rodzinnym? U mnie zawsze schronisko we to nie wiem:)
Sfinks jest największą poeszczocha jaka spotkalam, uwielbia ludzi, lezec pod kolda, szuka zrodla ciepla. Kleopatra nawet muchy nie złowi wiec nie wierze ze komus zrobi cokolwiek. Tu mi "pomaga" z pomiarem ctk xD

Załączniki

• 20190806_105749.jpg
    20190806_105749.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 79
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry