reklama

Styczniowe mamy 2020

A co tam po usg ci powiedziano ?
Czesc mamusie :) wlasnie "odkrylam" to forum,a moj termin porodu to 31.01.2020
Be1992 ja rowniez cala noc mialam dziwne bole( nawet nie bole,co ciagniecia) w podbrzuszu,ale u mnie to chyba po wczorajszych porzadkach- przesadzilam z porzadkami i lataniem z odkurzaczem. Mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was robila badania prenatalne i czy mimo dobrych wynikow z krwi wyszlo Wam cos nie tak w obrazie usg? Pozdrawiam

reklama
To przed wyciągnięciem wnioskow idz do innego doktorka. Na forum prenatalnych opisywała jedna dziewczyna ze lekarz na odjeb tez zrobil a u drugiego wszystko oki było. A też straszyli i przeziernoscią i brakiem kosci nosowej [emoji110][emoji110][emoji110]
Tylko jak idziesz to nie mow ze juz bylas u kogoś. Dopiero na koniec wizyty jak juz bedziesz prawie w drzwiach-zeby nic nie sugerowac
Podobno lekarz nie widzial kosci nosowej. Ogolnie mialam te badania zrobione tak na byle jak. Calosc trwala moze 2..3..min?

U mnie w 13 tc też miał problem z kością nosowa. W końcu się znalazła, ale mnie pół godziny męczył, ugniatal, żeby dziecko się z inaczej ułożyło. A ono co usg jest bardzo uparte i niechętnie się pokazuje.

Wlasnie Bylam umowiona u innego lekarza,ale zachorowal i odwolal wizyte a nastepnej juz nie mialam bo wypadlaby w tygodniu w ktorym tej kosci sie nie bada, a podobno ona zawsze sie pojawia po pewnym czasie. I tak zostalam z informacja,ze wyniki sa dobre,przeziernosc karkowa w normie,tylko brak kosci. Poza tym wszystko w normie z maluszkiem. Moj ginekolog twierdzi,ze wszystko jest w porzadku i moze maluszek ma maly nosek. W sumie najwazniejsze,ze dziecko ma zdrowe serduszko i sie rozwija.

U mnie w 13 tc też miał problem z kością nosowa. W końcu się znalazła, ale mnie pół godziny męczył, ugniatal, żeby dziecko się z inaczej ułożyło. A ono co usg jest bardzo uparte i niechętnie się pokazuje.
A u mnie doslownie max 3 minuty to trwalo. "Rece sa,nogi sa, zoladek jest, zmierzyl przeziernosc karkowa i popatrzyl na glowke,ze w normie, popatrzyl na buzke i mowi- nie widze kosci nosowej. I tyle bylo usg.

reklama
Ja zawsze mimo tego,ze duzo jadlam to bylam szczupla wiec teraz jem zdrowo,duzo owocow,wartosciowe i syte posilki i w 18 tyg,przy wzroscie 172 waze 59kg ...juz nie wiem co jesc,zeby przytyc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry