Aguara
Fanka BB :)
Witam się i ja z rana od 6 nie śpię przeżywam rozpoczęcie roku syna w pierwszej klasie [emoji86][emoji87]U mnie też duża różnica będzie też 8 lat.
Jeden z najwspanialszych dni w życiu. Oby miał dobra klasę :-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam się i ja z rana od 6 nie śpię przeżywam rozpoczęcie roku syna w pierwszej klasie [emoji86][emoji87]U mnie też duża różnica będzie też 8 lat.
Ja się zapiszę dokładnie w 30 tygodniu, podobno to najlepszy termin. Też nie miałam tego badania jeszcze, ale z tego co wiem to skupiają się głównie na ocenie łożyska, badają czy jest jeszcze w dobrym stanie. Badają jakieś przepływy wszędzie - chodzi o ocenę ryzyka przedwczesnego porodu, bądź niedożywienia dziecka (podobno w III trymestrze łożysko powoli się starzeje i może już źle działać). Dziecko badają podobnie jak na połówkowym i na tej podstawie przeliczają prawdopodobną wagę na chwilę obecną i na moment urodzenia. Dowiesz się też czy dziecko jest już ułożone głową w dół.Hej wiecie dziewczyny moze cos nt badan 3 trymestru? Dowiedziałam się na patologii ciazy, ze te badania wykonuje się w 27-32 tc w sumie nie znam nikogo kto byłby na nich i tak zastanaiwam się jakies wartości dzidzi wtedy oceniają? Ja mam jeszcze w 28 tc echo serca płodu i nie wiem jak zgrsc terminya powoli trzeba by sie zapisywac, bo 6 tyg tj minimum czekania na termin. Dziękuję
![]()
Napiszę jak byłoDaj znać czy warto bo my się z moim zastanawiamy, czy to ma sens.
Ja polecam szkołę rodzenia. Dowiesz się dużo potrzebnych rzeczy. Nie chodzi tu o sam poród ale o pielęgnację maluszka. Położna dała mi dużo rad, które naprawdę się później przydały. Nie bałam się pierwszej kąpieli wiedziałam jak trzymać pewnie maluszka, jak dobrze przystawic do piersi żeby nie mieć zgryzionych brodawek, jak radzić sobie z potówkami itp. A poza tym było śmiesznie jak np kąpalismy lalki :-)Daj znać czy warto bo my się z moim zastanawiamy, czy to ma sens.
Hej wiecie dziewczyny moze cos nt badan 3 trymestru? Dowiedziałam się na patologii ciazy, ze te badania wykonuje się w 27-32 tc w sumie nie znam nikogo kto byłby na nich i tak zastanaiwam się jakies wartości dzidzi wtedy oceniają? Ja mam jeszcze w 28 tc echo serca płodu i nie wiem jak zgrsc terminya powoli trzeba by sie zapisywac, bo 6 tyg tj minimum czekania na termin. Dziękuję
![]()