Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
To już taki etap ciąży, że powinien dac. Jak coś przyświruj pawiana, że krzyż już Cię boli, że brzuch ciągnie. I cisnij o to badanie.To nawet nie chodzi o wstyd,bo za stara na to jestem;-) Ale wiecie...,żeby mi nie walnął, że podważam jego kompetencje. Przy poprzednich ciazach miałam właśnie inaczej, było badanie ginrkologiczne raczej co wizytę ( nie pamiętam dokładnie). W sumie nie fajny ten mój gin...kiepsko trafiłam. Brzuch mnie pobolewa, źle znoszę tą ciążę jakoś... od 2 tygodni zgaga, głowa mnie strasznie boli, śpię po 4 godziny i to z przerwami bo córka co noc płacze (kiepsko mała sypia), a wstaje o 5 codziennie do pracy I jestem meeega padnieta. W piątek mam wizytę, ale nie mam śmiałości prosić o l4,bo czuje że mi odmówi:-(
Zwolnienie z podatku osób poniżej 26 rż dotyczy tylko wynagrodzenia ( również wynagrodzenia chorobowego, czyli pierwsze 33 dni l4 płatne przez pracodawcę) Jeśli chodzi o zasiłek ( czy to chorobowy czy macierzyński/rodzicielski) to nie przysługuje zwolnienie. NiestetyDziewczyny jak jestem na l4 od 10lipca to czy teraz należy mi się to zwolnienie z podatku do 26roku? Mam 22 lata, a to coś weszło chyba w sierpniu dopiero wiec ja się nie łapie? Niestety nie mam pojęcia wiec pytam jak to może u was wyglądało..
Żadnej wypłaty nie miałam gdy szef wniosek z3 dwa dni temu dopiero dostarczył, przez to ciekawa kontrola mnie czeka! I poczekam jeszcze ponad miesiac o ile się bie przedłuży jak to panie w zusie powiedziały
Mnie gin badała przez 16 tygodni jak do niej chodzę 2 razy w tym raz, bo powiedziałam, że mnie brzuch boli. Usg żadnego nie robiła, miałam tylko skierowanie na prenatalne. Ale jak mnie bada to mówi tylko, że wszystko ok i nic więcej, a tym bardziej nic o szyjce. A chodzę do niej co 2 tygodnie, właściwie tylko po to, aby przed wizytą położna zmierzyła mi ciśnienie, zważyła mnie i od 22 tygodnia bada tętno dziecka i tyle. Ogólnie to bym zmieniła lekarza, ale nie wiem na kogo tym razem trafie, więc póki wszystko jest dobrze to tak jakoś chodzę z przyzwyczajenia.Dziewczyny.... czytam, jestem na bieżąco ale jakoś ciężko mi się zmobilizować do pisania.... Ale...mam problem i wiem,że mi pomożecie. W sumie takie pytanie....jestem w 26 tygodniu ,chodzę co 3 tyg na wizytę do ginekologa i za każdym razem mam robione usg ale ani razu mnie nie badał ginekologiczne.... czy tak ma być? Są jakieś "wytyczne"?? Jak to u Was jest?