reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2020

44 to bardzo maleńkie. Moja córka jak się urodziła to spokojnie w 56 wchodziła, ale zanim wyszłyśmy z niego (ok. 2 tyg.) to już 62 i miałam już za mały kombinezonik. Położne dosłownie wcisnęły ją w niego. Nie wiem, ale czy u was też położne ubierały wam dzieci do wyjścia?
Nie, sama ubieralam do wyjscia jak i podczas pobytu w szpitalu sama przewijalam, przebierałam, itd. Ale znam przyklad szpitala w którym matki mają całkowity zakaz przebierania własnych dzieci :/

reklama
Ja dziś w nocy miałam straszny skurcz w łydkach, Czy Was dziewczyny już to spotyka ?
Dodatkowo moja waga zadziwiająco idzie w góre a jem delikatnie tak jak wcześniej. Już prawie 5kg na plusie (zaczęła wzrastać od 1 lipca, czyli w 1,5msc )a tu dopiero 20t3d :( mam nadzieje ze nie bedzie ona rosla w takim tempie jak teraz bo nie chce skonczyc w grudniu +20 :D

Ja dzis przespałam pierwszą noc bez pobudki, bez podjadania itp.
Chyba to zasluga poduni którą kupił mi wczoraj kochany małżonek [emoji7] 7h snu [emoji173]
Ja mam taką w kształcie C. I rzeczywiście pomaga. Chociaż pierwsze kilka nocy nie mogłam się na niej ułożyć i było mi nie wygodnie

A ja od razu. Ta sama pozycja całą noc. Nic nie boli nic nie strzyka. Jakby mi tego wlasnie brakowało. Maz widocznie mial dosc zabierania przeze mnie calej koldry. Bo i ja i on spaliśmy odkryci hehehe
Ja mam taką w kształcie C. I rzeczywiście pomaga. Chociaż pierwsze kilka nocy nie mogłam się na niej ułożyć i było mi nie wygodnie

Ja dziś w nocy miałam straszny skurcz w łydkach, Czy Was dziewczyny już to spotyka ?
Dodatkowo moja waga zadziwiająco idzie w góre a jem delikatnie tak jak wcześniej. Już prawie 5kg na plusie (zaczęła wzrastać od 1 lipca, czyli w 1,5msc )a tu dopiero 20t3d :( mam nadzieje ze nie bedzie ona rosla w takim tempie jak teraz bo nie chce skonczyc w grudniu +20 :D
Miałam skurcze w łydkach ale przeszło jak zaczęłam brać magnez. Teraz jest ok. Ja już 3 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg... Ale zrzucilam karmiąc młodego dosłownie w 2 miesiące i ważyłam miej niż przed ciążą. Mam nadzieję że teraz też tak łatwo będzie :-)

Nie, sama ubieralam do wyjscia jak i podczas pobytu w szpitalu sama przewijalam, przebierałam, itd. Ale znam przyklad szpitala w którym matki mają całkowity zakaz przebierania własnych dzieci :/
No to u mnie przynajmniej 8 lat temu tak było. Dostawałyśmy dzieci gotowe, tylko do karmienia, a na noc nam zabierali.

Ja skurczy nie mam, ale dziwne bóle. Albo ramię mnie boli, a teraz w klatce piersiowej. Daleko mam z tymi bólami do bioder, nie wiem o co chodzi. I tak po dwa dni.

Cześć dziewczyny. Mąż planuje malować pokój synka i tak się zastanawiam, czy powinnam się eksmitowac na czas malowania z mieszkania? Kiedy ewentualnie mogłabym wrócić do domu?

reklama
Do góry