reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

A co tam po usg ci powiedziano ?
Czesc mamusie :) wlasnie "odkrylam" to forum,a moj termin porodu to 31.01.2020
Be1992 ja rowniez cala noc mialam dziwne bole( nawet nie bole,co ciagniecia) w podbrzuszu,ale u mnie to chyba po wczorajszych porzadkach- przesadzilam z porzadkami i lataniem z odkurzaczem. Mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was robila badania prenatalne i czy mimo dobrych wynikow z krwi wyszlo Wam cos nie tak w obrazie usg? Pozdrawiam

reklama
Podobno lekarz nie widzial kosci nosowej. Ogolnie mialam te badania zrobione tak na byle jak. Calosc trwala moze 2..3..min?

To przed wyciągnięciem wnioskow idz do innego doktorka. Na forum prenatalnych opisywała jedna dziewczyna ze lekarz na odjeb tez zrobil a u drugiego wszystko oki było. A też straszyli i przeziernoscią i brakiem kosci nosowej [emoji110][emoji110][emoji110]
Tylko jak idziesz to nie mow ze juz bylas u kogoś. Dopiero na koniec wizyty jak juz bedziesz prawie w drzwiach-zeby nic nie sugerowac
Podobno lekarz nie widzial kosci nosowej. Ogolnie mialam te badania zrobione tak na byle jak. Calosc trwala moze 2..3..min?

U mnie w 13 tc też miał problem z kością nosowa. W końcu się znalazła, ale mnie pół godziny męczył, ugniatal, żeby dziecko się z inaczej ułożyło. A ono co usg jest bardzo uparte i niechętnie się pokazuje.

Wlasnie Bylam umowiona u innego lekarza,ale zachorowal i odwolal wizyte a nastepnej juz nie mialam bo wypadlaby w tygodniu w ktorym tej kosci sie nie bada, a podobno ona zawsze sie pojawia po pewnym czasie. I tak zostalam z informacja,ze wyniki sa dobre,przeziernosc karkowa w normie,tylko brak kosci. Poza tym wszystko w normie z maluszkiem. Moj ginekolog twierdzi,ze wszystko jest w porzadku i moze maluszek ma maly nosek. W sumie najwazniejsze,ze dziecko ma zdrowe serduszko i sie rozwija.

U mnie w 13 tc też miał problem z kością nosowa. W końcu się znalazła, ale mnie pół godziny męczył, ugniatal, żeby dziecko się z inaczej ułożyło. A ono co usg jest bardzo uparte i niechętnie się pokazuje.
A u mnie doslownie max 3 minuty to trwalo. "Rece sa,nogi sa, zoladek jest, zmierzyl przeziernosc karkowa i popatrzyl na glowke,ze w normie, popatrzyl na buzke i mowi- nie widze kosci nosowej. I tyle bylo usg.

reklama
Ja zawsze mimo tego,ze duzo jadlam to bylam szczupla wiec teraz jem zdrowo,duzo owocow,wartosciowe i syte posilki i w 18 tyg,przy wzroscie 172 waze 59kg ...juz nie wiem co jesc,zeby przytyc.

Do góry