reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziś byłam w ZUSie i okazało się, że mimo iż termin wypłaty zasiłku minął 2 tygodnie temu to dopiero dziś zajęli się moimi dokumentami. Może będę mieć wyplatę zasiłku 4 października. Złożyłam skargę i ciekawe co odpiszą.
Dziś przyszło też zamówione przeze mnie łóżeczko dla dziecka, ale jeszcze stoi zapakowane w kartonie. Może w weekend uda się je złożyć :)

reklama
P
Ja boję się i porodu naturalnego i cesarki. Też martwie się czy przy naturalnym wszystko będzie dobrze, dlatego zamierzam rodzić w szpitalu, w którym z tego co wiem nie przeciągają na siłę porodu naturalnego i jeśli coś idzie nie tak, to robią zaraz cesarkę. Więc będę próbować rodzić naturalnie.
Znowu cesarka jest o tyle przerażająca, bo z tego co wiem to wtedy skalpelem robią tylko nacięcie na skórze i chyba na macicy, a reszta tkanek typu mięśnie, jakieś inne nie są krojone tylko rozrywane...jakaś masakra. No, ale ważne aby z dzieckiem wszystko było OK, a resztę jakoś chyba przeżyję :)
Jeśli bardzo chcesz cesarkę to idź do okulisty, bo od niego musisz mieć zalecenie cesarki jeśli masz wadę wzroku. Powiedz mu, że bardzo się boisz o pogorszenie, raczej nie powinno być z tym problemu.
Prawda z tym rozrywaniem tkanek...
Bylam przy cesarce i co pamiętam to te trzaski. Jakby materiał targali. Dla mnie straszne to bylo. Na pewno mama myslala tylko o dziecku ale ja o tym.

jeny może to głupie pytanie, ale czy to jest tak, że jak będę chciała rodzić to przyjmą mnie wszędzie na poród? W Warszawie Poznaniu Bydgoszczy? czy wcześniej muszę się 'umówić' z jakąś położną? Szczerze mówiąc, w ogóle do tej pory nie myślałam o porodzie i nie mam pojęcia jak to wszystko po kolei od strony formalnej-szpitalnej wygląda.

jeny może to głupie pytanie, ale czy to jest tak, że jak będę chciała rodzić to przyjmą mnie wszędzie na poród? W Warszawie Poznaniu Bydgoszczy? czy wcześniej muszę się 'umówić' z jakąś położną? Szczerze mówiąc, w ogóle do tej pory nie myślałam o porodzie i nie mam pojęcia jak to wszystko po kolei od strony formalnej-szpitalnej wygląda.
Jedziesz gdze chcesz :) trochę dziwne by było gdyby przyjechała do szpitala kobieta rodząca, a oni jej mówią zameldowana jest pani 200 km stąd, więc proszę się udać do swojego szpitala;)W niektórych szpiatalach czasem zdarza się, że mają tyle rodzących, że już nie mogą więcej przyjąć, wtedy muszą karetką przewieźć do innego szpitala. Nie musisz się z nikim umawiać.

Pregna plus, magne b6 forte, aspargin, wit d3, duphaston. Aktualnie stopniowo schodzę z duphastonu i odczuwam ból jakby menstruacyjny ;/ wcześniej brałam 3x1 i tego nie było a od 2 dni biorę 2x1 i czuje dyskomfort czy któraś bez problemu zeszła z łykania duphaston ?
Ja brałam duphaston 2x1, potem gin mówił żebym przez 3 dni brała 1x1 i odstawiła. Nie czułam żadnej różnicy po zmniejszeniu dawki i później po odstawieniu.

Przyjma wszędzie jeśli w danym momecie nie bd tylu kobiet na początku porodu co sal. Np Kopernik w krk ma 5 sal porodowych. Kolezanka chciala rodzic w Żeromskiego w krk, nie bylo miejsc i jechala na wlasna reke do Rydgiera w krk. Kopernik transportuje Pacjentke do szpitala z 2 st referencyjnosci. Takze bardzo wiele zalezy od samego szpitala i ich wewnętrznych rozporządzeń.

Ja boję się i porodu naturalnego i cesarki. Też martwie się czy przy naturalnym wszystko będzie dobrze, dlatego zamierzam rodzić w szpitalu, w którym z tego co wiem nie przeciągają na siłę porodu naturalnego i jeśli coś idzie nie tak, to robią zaraz cesarkę. Więc będę próbować rodzić naturalnie.
Znowu cesarka jest o tyle przerażająca, bo z tego co wiem to wtedy skalpelem robią tylko nacięcie na skórze i chyba na macicy, a reszta tkanek typu mięśnie, jakieś inne nie są krojone tylko rozrywane...jakaś masakra. No, ale ważne aby z dzieckiem wszystko było OK, a resztę jakoś chyba przeżyję :)
Jeśli bardzo chcesz cesarkę to idź do okulisty, bo od niego musisz mieć zalecenie cesarki jeśli masz wadę wzroku. Powiedz mu, że bardzo się boisz o pogorszenie, raczej nie powinno być z tym problemu.
Ja mam nastawienie identyczne - wybrałam prywatna klinike, w ktorej chce rodzic ze znieczuleniem i naturalnie, ale wiem, że jeśli cos bedzie nie tak to od razu zrobia mi tam cesarke i dobrze sie nami tam zaopiekuja. Bede tez miala zalatwione od okulisty skierowanie na cesarke na wypadek gdybym zaczela rodzic przed 37 tygodniem i musiala rodzic w szpitalu publicznym, o ktorym wiele negatywnych rzeczy slyszalam.

reklama
Ja mam nastawienie identyczne - wybrałam prywatna klinike, w ktorej chce rodzic ze znieczuleniem i naturalnie, ale wiem, że jeśli cos bedzie nie tak to od razu zrobia mi tam cesarke i dobrze sie nami tam zaopiekuja. Bede tez miala zalatwione od okulisty skierowanie na cesarke na wypadek gdybym zaczela rodzic przed 37 tygodniem i musiala rodzic w szpitalu publicznym, o ktorym wiele negatywnych rzeczy slyszalam.
Też chciałabym w prywatnym rodzić, ale w moim mieście choć była prywatna porodówka to od jakiegoś roku nie przyjmują już porodów. Zapewniają tylko opiekę przed porodem i jakieś konsultacje. Co najwyżej mogę do Niemiec jechać, bo mam całkiem niedaleko ;)

Do góry