A niby w rozporządzeniu z 2018 roku jest napisane ze powinno sie zapisac do poloznej do 21 tc i byc pod jej opieka, tez robia co chcaZ debila i nie wygrasz. Ja dzwoniłam w środę do księgowej że ma wysłać z3 i wczoraj dzwoniłam do zusu czy mają. Mieli. Będę teraz za każdym l4 wydzwaniac tu i tu żeby cyrku nie było. Oni mają czas na wypłatę kasy. Nie cierpię zusu [emoji35]Piękne [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Ja w pierwszej ciąży byłam u położnej w 32tc założyła kartę i kazała dzwonić po porodzie i jak się syn urodził była dokładnie u nas 11 razy już mi na nerwy działała i nie było potrzeby żeby tyle przylazla bo z synkiem było ok wszystko. Teraz jak dzwoniłam do tego samego ośrodka ale innej położnej też kazała przyjść 32tc bo teraz to za wczesna ciąża [emoji848]
reklama
Bu
Buty to zmoraZobacz załącznik 1027369Zobacz załącznik 1027370Zobacz załącznik 1027371Zobacz załącznik 1027372
Zobacz załącznik 1027373jakie fajne te obrazki
takie z życia wzięte
![]()
Celia89
Fanka BB :)
Aaa i tak mi matka powiedziała, że nie dam rady tyle leżeć i manifestować, jaka jestem biedna po porodzie bo mi się po tygodniu góra 1,5 znudziNie nie tu raczej chodzi o patologie.
Ja tak dzisiaj miałam z obcinaniem paznokci. Normalnie się zmeczylam.Bu
Buty to zmora
Co do położnej to gdzieś czytałam że do 21 tc jak na nfz, a jak prywatnie do gina się chodzi to nie. Muszę ruszyć moją leniwa dupe i załatwić sobie położną z polecenia.
Balbinka30
Odebrałam właśnie wyniki m.in. moczu i wyszły tam niewielkie ilości białka (15 mg/dl), czy któraś z Was tak miała? Czytam że w ciązy białko w moczu prawo występować, ale czytam też straszne rzeczy... W środę mam wizytę i nie wiem czy czekać spokojnie czy panikować?
Ja mam bialko w moczu. W 1 trymestrze 0.11 potem 2 miesiące nic tersz 0.16, po 2 tygodniach do kontroli w poradni patologii ciazy jesli rosnie to patologia ciazy oddzial jesli nie to co tydzień do kontroli moczu. Bialko max moze byc do 0.3 ale jakąkolwiek jego ilosc sugeruje możliwość wystąpienia stanu przed rzucawkowego. Pytanie jakie masz ctk? Oraz czy masz obrzeki. Ja mam sprawdzane takze albuminy oraz kreatynine i eGFR przy tych wynikach. Mam skierowanie tez do nefrologa jesli sie utrzyma bialko i na usg narządów jamy brzusznej - bd 2x bo w 1 trymestrze tez mialam
Balbinka30
Ciśnienie mam w normie, a nawet dość niskie. Obrzęków nie mam, badań moczu od początku ciąży miałam już z 5 i pierwszy raz mi coś takiego wyszło... A Twoje wartości białka w moczu w jakich są jednostkach?Ja mam bialko w moczu. W 1 trymestrze 0.11 potem 2 miesiące nic tersz 0.16, po 2 tygodniach do kontroli w poradni patologii ciazy jesli rosnie to patologia ciazy oddzial jesli nie to co tydzień do kontroli moczu. Bialko max moze byc do 0.3 ale jakąkolwiek jego ilosc sugeruje możliwość wystąpienia stanu przed rzucawkowego. Pytanie jakie masz ctk? Oraz czy masz obrzeki. Ja mam sprawdzane takze albuminy oraz kreatynine i eGFR przy tych wynikach. Mam skierowanie tez do nefrologa jesli sie utrzyma bialko i na usg narządów jamy brzusznej - bd 2x bo w 1 trymestrze tez mialam
Ja t
Mam teraz 16 a mialam 11 na Twoje normy mam to będzie do 30 maxCiśnienie mam w normie, a nawet dość niskie. Obrzęków nie mam, badań moczu od początku ciąży miałam już z 5 i pierwszy raz mi coś takiego wyszło... A Twoje wartości białka w moczu w jakich są jednostkach?
Balbinka30
Dzięki za wyjaśnienie, no to nie panikuję zobaczę co powie lekarz w środęJa t
Mam teraz 16 a mialam 11 na Twoje normy mam to będzie do 30 max
reklama
No ja się już zakupów nie mogę doczekać. Mam po dzieciakach trochę ubrań unisex ale ja zawsze coś tam muszę jeszcze dokupić. Tak dla przyjemności. A tu nic się nie mogę doczekać.
Moj lekarz z chłopakami mi powiedział ok 16tc i nic się nie zmieniło. Urodziłam chłopców. A tu taka kinder niespodzianka. Zastanawiam się na ile to pewna informacja. Bo z drugiej strony to czy to możliwe ze dziecko nie ma w 22tc moszny? No rozumiem ze siurek mógł się podwinać.
Moj lekarz z chłopakami mi powiedział ok 16tc i nic się nie zmieniło. Urodziłam chłopców. A tu taka kinder niespodzianka. Zastanawiam się na ile to pewna informacja. Bo z drugiej strony to czy to możliwe ze dziecko nie ma w 22tc moszny? No rozumiem ze siurek mógł się podwinać.