reklama

Styczniowe mamy 2023

Dziewczyny a ja tak czytam o tym progesteronie Waszym i się zastanawiam....bo ja robiłam w 5 tc i był 75...co prawda wtedy już miałam przepisany w tabletkach ale nawet....może ten mój znowu za wysoki jest??

reklama
Dostałam wynik progesteronu i znowu spadł na 18.8 z 26.8 w 3 tygodnie spadł o 8… a zacznijmy ze jestem na luteinie. Ja wiem ze on skokowo ale mi skokowo spada… niby wartość krytyczna to nie jest ale spotkała się któraś ze pomimo brania luteiny prog spadał ? Właśnie czekam w kolejce do lekarza zobaczymy co powie.
7 maja miałam progesteron 28, dwa dni później 31. 25 maja poczułam, że mniej bolą mnie piersi i żeby się uspokoić pojechałam kolejnego dnia zbadać progesteron - spadł do 10,90 😞 brałam od początku ciąży 2x1 duphaston. Od razu jak otrzymałam wyniki pojechałam do lekarza teraz biorę 2x1 duphaston, 1x crinone i jeden raz dziennie zastrzyk z progrsteronem. W sobotę mam wizytę i im bliżej tym bardziej się jej boję chociaż już chciałabym mieć ją za sobą. Powodzenia na wizycie.

Mąż się ze mnie śmieje, że wyglądam jak kuleczka. 2 miesiąc ale brzuch zaczęło mi wybijać... Nie wiem, to normalne?
Miałam tak samo jeszcze w tym tygodniu, od wczoraj zauważam ze nie puchne wieczorem. A moja mama która nie wie jeszcze o ciąży ostatnio spytała mnie czy się odchudzam 🤣 jestem plus size wiec myśle ze może woda ze mnie zeszła, bo czuje ze i obrączka robi się luźniejsza 😊

7 maja miałam progesteron 28, dwa dni później 31. 25 maja poczułam, że mniej bolą mnie piersi i żeby się uspokoić pojechałam kolejnego dnia zbadać progesteron - spadł do 10,90 😞 brałam od początku ciąży 2x1 duphaston. Od razu jak otrzymałam wyniki pojechałam do lekarza teraz biorę 2x1 duphaston, 1x crinone i jeden raz dziennie zastrzyk z progrsteronem. W sobotę mam wizytę i im bliżej tym bardziej się jej boję chociaż już chciałabym mieć ją za sobą. Powodzenia na wizycie.
bierzesz Agolutin w ampułkach? Policzyłam ostatnio, że progesteron polski w zastrzykach na miesiąc kosztowałby 3400 zł, a w Czechach Agolutin wyszedł nas na miesiąc 80 zł. Spora różnica. Oprócz tego utrogestan 2x1.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry