reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Cześć, ja również dzisiaj idę sprawdzić do ginekologa co tam się dzieje. Stres okropny, bo ostatnio 6+1 i był tylko pęcherzyk ciążowy i torbiele na jajniku 🥺 dzisiaj powinno być 7+1, chociaż ginekolog od początku mówił że wg niego ciąża jest tydzień młodsza
trzymamy kciuki

Dzień Dobry 😊
Z dnia na dzień czuję się tak zmęczona że nie chce mi się totalnie nic🫣🫢
Ledwo zeszłam żeby coś zjeść bo myślałam że zemdleje tak mi było słabo Kawa idzie w odstawkę 😂no jaka nie dobra😂
Moja głowa bała się że mało oznak ciąży że coś nie tak ..to się doczekała 🤪
Miłego dnia Kochane i powodzenia na wizytach 🤰

trzymamy kciuki

Dzień Dobry 😊
Z dnia na dzień czuję się tak zmęczona że nie chce mi się totalnie nic🫣🫢
Ledwo zeszłam żeby coś zjeść bo myślałam że zemdleje tak mi było słabo Kawa idzie w odstawkę 😂no jaka nie dobra😂
Moja głowa bała się że mało oznak ciąży że coś nie tak ..to się doczekała 🤪
Miłego dnia Kochane i powodzenia na wizytach 🤰
Ja wczoraj poszłam spać o 20 i spałam do 7. Nie czuje się nadal wyspana. Jakby mnie ktoś tabletkami nasennymi futrował. Niewiarygodne. W dzień oczywiście też drzemki obowiązkowe 🫣

Cześć Dziewczyny, planujecie L4? Jeśli tak to który miesiąc? Najgorsze jest to, że teraz jest najtrudniej te mdłości i senność utrudniają życie 🙈
Ja jestem od tygodnia. Odkąd biło serduszko. Nie mam pracy fizycznej, ani ciężkiej, ale dość stresującą. Na dodatek dość daleko muszę dojeżdżać. Ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia lekarz przepisał chorobowe i jak dotąd bardzo to doceniam. Mogę się zdrzemnąć kiedy czuję się znaczona. Poza tym, za chwilę zacznie się czas klimatyzacji w biurze - ja co rok jestem przeziębiona bo ewidentnie mi klima nie służy więc nawet ze względu na to wolę zostać w domu i odpoczywać. Sądzę że chorobowe to kwestia indywidualna. Kto się czuje na siłach, moze pracować. Gdybym była 10 lat młodsza, pewnie bym pracowała niemal do porodu ale niestety dłuuugo mi zajęło zajście w ciążę i cieszę się każdym dniem, w którym ta ciąża się utrzymuje. W tej sytuacji kariera zawodowa zeszła na drugi plan.

Ja też już jestem od pierwszej wizyty (20.05) na L4 - pracuje w laboratorium z chemią i drobnoustrojami plus dojeżdżam też kawał drogi do pracy na i o tyle w pierwszych 2 tygodniach przed wizytą było jeszcze ok, tak teraz już nie dałabym rady ze względu na te mdłości rano, ale też po prostu co nie zrobię to zaraz muszę mieć przerwę i odpocząć.

Cześć Dziewczyny, planujecie L4? Jeśli tak to który miesiąc? Najgorsze jest to, że teraz jest najtrudniej te mdłości i senność utrudniają życie 🙈
Ja nie planuję przynajmniej do listopada, mam ten komfort, że pracuję zdalnie w domu przy kompie, więc jeśli potrzebuję przerwy, to ją mam. :)

Jednak nie dziwię się Wam, które macie trudne warunki pracy i może Wam się coś stać.
Dziewczyny a co myślicie o basenach termalnych?
myślę, że o to warto zapytać lekarza. Mi powiedziano, że nic co ma wysoką temperaturę nie jest wskazane dla kobiet w ciąży.

U mnie dziś się zaczął 9 tydzień (8+0). Jestem w szoku jak to mija szybko.. ;)

reklama
Ja nie planuję przynajmniej do listopada, mam ten komfort, że pracuję zdalnie w domu przy kompie, więc jeśli potrzebuję przerwy, to ją mam. :)

Jednak nie dziwię się Wam, które macie trudne warunki pracy i może Wam się coś stać.

myślę, że o to warto zapytać lekarza. Mi powiedziano, że nic co ma wysoką temperaturę nie jest wskazane dla kobiet w ciąży.

U mnie dziś się zaczął 9 tydzień (8+0). Jestem w szoku jak to mija szybko.. ;)
U mnie dzisiaj też 8+0. Pracuje w urzędzie, dojeżdżam do pracy 30 minut więc codziennie pobudka o 5 daje mi już w kość. Planuje popracować do 14-15 tygodnia. W ciazy z synem poszłam na zwolnienie w 7 tygodniu z uwagi na wcześniejsze poronienia i ogrom leków, które przyjmowalam w ciągu dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry