reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny, jak wasze samopoczucie? Zrobiło się cieplej, jak znosicie ciepelko?
Ja dziś trochę lepiej, mdłości już od paru dni mniej się dają we znaki :)
Ja dziś czuję się tragicznie. Serce mi kiepsko pracuje. Ogólnie lubię lato ale chyba w ciąży będę je źle znosić.
Ja wczoraj pierwszy raz odkąd pamiętam nie miałam mdłości wieczornych. Za to dzisiaj wróciły ze zdwojoną siłą 🤣

Bierzecie może witaminę b12 osobno? Macie jakąś konkretną markę do polecenia?
Ja biorę b12 z Aliness.

reklama
Cześć dziewczyny, jak wasze samopoczucie? Zrobiło się cieplej, jak znosicie ciepelko?
Ja dziś trochę lepiej, mdłości już od paru dni mniej się dają we znaki :)
Ja na zmianę, albo pelna energii, moge sprzątać, "biegać", wszystko zalatwiac, a czasem leze bez sil, z ciągnięciem w pachwinach, fajnie ze zdarzają sie te lepsze chwile i to w przewadze ale srednio bo nie przewidze kiedy sie koncza;)
A ciepelko chyba rzeczywiście nie bedzie mi służyć, chociaz kiedys uwielbialam:) nogi mi sztywnieją i drętwieją nie wiem o co chodzi..

Polecam B complex z aliness.
Brałam do tej pory, ale w weekend kupiłam prenatal,żeby mniej tabletek łykać:D
A w prenatal masz taką samą dawkę jak brałaś wcześniej?

Jakie gotowe zestawy witamin polecacie? Ja jeszcze kończę osobno każda tabletkę, ale jak skończę to zamierzam przejść na jakiegoś gotowca 😁

Ja dziś czuję się tragicznie. Serce mi kiepsko pracuje. Ogólnie lubię lato ale chyba w ciąży będę je źle znosić.

Ja biorę b12 z Aliness.
No właśnie ja też dziś gorzej ten upał zaniosłam. Cieszę się że w połowie lata zacznę drugi trymestr, podobno większość kobiet czuje się wtedy lepiej. Może zdążę nacieszyć się latem ;)

A w prenatal masz taką samą dawkę jak brałaś wcześniej?

Jakie gotowe zestawy witamin polecacie? Ja jeszcze kończę osobno każda tabletkę, ale jak skończę to zamierzam przejść na jakiegoś gotowca 😁
Dawkę witaminy b12? Jest niższa. Ale mi to nie przeszkadza, bo ja podniosłam poziom jej jeszcze przed ciążą, później miałam przerwę i teraz brałam.
Ja właśnie kupiłam to prenetal uno. Na razie wzięłam na 30 dni. Widziałam,że z noyo są polecane, ale też droższe, może się skusze w 2 trymestrze:D

A podpowiedzcie mi - na NFZ chodzę do poradni przyszpitalnej do ginekologa, jednak na prenatalne mam zamiar iść prywatnie do jednego z lepszych lekarzy w mieście (który generalnie też przyjmuje w tym szpitalu ale dostać się do niego graniczy z cudem. Na kilku wizytach byłam więc ogarnia mój przypadek). Jednak termin na prenatalne u niego prywatnie mam dopiero na 10 lipca.
Licząc od ostatniej wizyty, wychodzi na to że to będzie u mnie początek 14 tygodnia. Wcześniejszych terminów nie ma. Czy to nie jest trochę za późno? Niby jest że prenatalne powinny być między 11 a 14 tyg ale.. nie podoba mi się że jestem w górnej granicy 🫣
Początek 14tego w sensie 14+1 czy 13+1? Bo maksymalny termin to 13+6tc i crl 84mm

Dziewczyny czy wam lekarz tez zabronił jesc i pić produkty niepasteryzowane ? Mam straszna ochotę na jogurty i nie mogę;-(

Dziewczyny czy wam lekarz tez zabronił jesc i pić produkty niepasteryzowane ? Mam straszna ochotę na jogurty i nie mogę;-(
Produkty niepasteryzowane faktycznie są niewskazane, ale jogurty są w większości pasteryzowane. Bez problemu można :)
U mnie w sumie prawie codziennie wlatuje shake z jogurtem albo na kefirze 😊

reklama
Do góry