reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Ja mam tak samo, brudzę wkładkę, średnio co 2/3 dni, ale jakoś intuicyjnie czuję, że będzie dobrze i nawet ten zanikający ból piersi mnie nie stresuję. Dziwne bo 4-7 tc to był dla mnie straszny rollercoaster emocjonalny i niepewnosć. Wizytę mam 26.06 i jedynie mam nadzieje, ze te brudzenia to efekt oczyszczania się krwiaka i, że go nie bedzie. 🤍
Trzymam mocno za nas kciuki ja też z tyłu głowy mam to że te plamienie to właśnie z krwiaka nie był duży no ale gdzieś tam siedzi i non stop sprawdzam czy czasem nie krew choć na prawdę czuje taki spokój 🙂

A towarzyszy Ci jakiś ból podbrzusza?
Nie, jedynie czasami niewielkie kłucie lub uczucie takiego rozciągania, ale to zupełnie normalne bo więzadła, macica i wszystko sie rozciąga.

Co do krwiaka, naprawdę nie ma się czym martwic, jesli jest mały i nie jest blisko dzieciątka to tym bardziej. Ginekolog mi tłumaczył, że duze lub najgorsze są te, które okrążają całe dzieciątko.

Trzymam kciuki. 🤍

Trzymam mocno za nas kciuki ja też z tyłu głowy mam to że te plamienie to właśnie z krwiaka nie był duży no ale gdzieś tam siedzi i non stop sprawdzam czy czasem nie krew choć na prawdę czuje taki spokój 🙂
Będzie wszystko dobrze! 🤍

Lekarz mi tłumaczył, że gdy mamy do czynienia z większym krwiakiem to do bólu przypomina to poronienie bo potrafi leciec krew ze skrzepami, a potem na usg widac zdrowe dzieciątko i ani śladu krwiaka! Także, musimy być dobrej myśli. 🤍

Nie, jedynie czasami niewielkie kłucie lub uczucie takiego rozciągania, ale to zupełnie normalne bo więzadła, macica i wszystko sie rozciąga.

Co do krwiaka, naprawdę nie ma się czym martwic, jesli jest mały i nie jest blisko dzieciątka to tym bardziej. Ginekolog mi tłumaczył, że duze lub najgorsze są te, które okrążają całe dzieciątko.

Trzymam kciuki. 🤍
Ja już miałam spokojną głowę w poniedziałek po wizycie, bo plamienie ustalo, ale we wtorek wieczorem znowu się pojawiło. I od wczoraj mam takie dziwne uczucie napierania w brzuchu co mnie dodatkowo stresuje.

Ja już miałam spokojną głowę w poniedziałek po wizycie, bo plamienie ustalo, ale we wtorek wieczorem znowu się pojawiło. I od wczoraj mam takie dziwne uczucie napierania w brzuchu co mnie dodatkowo stresuje.
Ale jest to takie uczucie podobne do okresowego czy zupełnie nowe?
A plamienie żywą krwią czy jednak brązowe, kawa z mlekiem?

Takie uczucie jakby mi sie gazy zbierały, plamienie takie kawa z mlekiem, brązowe raczej
To zupełnie normalne! Ja tez mam kawa z mlekiem, jeden dzień były brązowe, wtedy z paniki chciałam jechac na IP, ale cale szczescie przyjal mnie ginekolog i wtedy wynalazł tego dziada krwiaczka. 🫣

reklama
Do góry