• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2026

Nie, jedynie czasami niewielkie kłucie lub uczucie takiego rozciągania, ale to zupełnie normalne bo więzadła, macica i wszystko sie rozciąga.

Co do krwiaka, naprawdę nie ma się czym martwic, jesli jest mały i nie jest blisko dzieciątka to tym bardziej. Ginekolog mi tłumaczył, że duze lub najgorsze są te, które okrążają całe dzieciątko.

Trzymam kciuki. 🤍
Moja znajoma miała krwiaka blisko 5 cm i był blisko dziecka ale się wchłonął w całości i bez problemów 😁

reklama
Moja znajoma miała krwiaka blisko 5 cm i był blisko dziecka ale się wchłonął w całości i bez problemów 😁
Tutaj też zależy ile ma samo dzieciątko, jeśli np. 1cm, a krwiak taki duży to naprawdę odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek. Ja mam około 18x10mm, w odstępie 1cm od dziecka. Aczkolwiek na usg było widać, że się opróżnia i mógł być pierwotnie większy. Dzidziuś miał ponad 1cm wtedy. Zobaczymy teraz, 26.06 powinno być 10+1 to kawał bobasa juz wtedy. 🫣

Tutaj też zależy ile ma samo dzieciątko, jeśli np. 1cm, a krwiak taki duży to naprawdę odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek. Ja mam około 18x10mm, w odstępie 1cm od dziecka. Aczkolwiek na usg było widać, że się opróżnia i mógł być pierwotnie większy. Dzidziuś miał ponad 1cm wtedy. Zobaczymy teraz, 26.06 powinno być 10+1 to kawał bobasa juz wtedy. 🫣
Mi dokładnie nie zmierzyła krwiaka, mówiła, że nie ma tragedii. Bobas mial wtedy ponad 1cm ale też nie wiem w jakiej odległości jest ten krwiaczek. Mówiła tylko że nawet jeżeli teraz ma 2cm to za chwilę bedzie to malutko w stosunku do dziecka

Hej. Dziewczyny powiedzcie jakie macie wyniki progesteronu. Ja na początku miałam 17 i lekarz przepisał na 2 tyg. Cytolgest, po którym mi się podniósł do 31. Odstawiłam cytolgest i lekarz kazał po kilku dniach zbadać i w przypadku wyniku poniżej 20 miałam znów brać cytolgest. Wynik wyszedł 18 więc no znów biorę... Ale martwi mnie troszkę dlaczego ten progesteron sam się nie podnosi, bo chyba stopniowo z biegiem ciąży powinien być coraz wyższy? Nie wiem jak długo w takim przypadku będę musiała używać tych globulek?

Hej. Dziewczyny powiedzcie jakie macie wyniki progesteronu. Ja na początku miałam 17 i lekarz przepisał na 2 tyg. Cytolgest, po którym mi się podniósł do 31. Odstawiłam cytolgest i lekarz kazał po kilku dniach zbadać i w przypadku wyniku poniżej 20 miałam znów brać cytolgest. Wynik wyszedł 18 więc no znów biorę... Ale martwi mnie troszkę dlaczego ten progesteron sam się nie podnosi, bo chyba stopniowo z biegiem ciąży powinien być coraz wyższy? Nie wiem jak długo w takim przypadku będę musiała używać tych globulek?
Wzrasta chyba od 12/14 tygodnia mocno w górę, z tego co pamiętam, ale moge sie mylic. No, a tak to do tego czasu wahają się wartości, raczej lekko pnie sie w góre. Dodatkowo jego rytm, w sensie ilosc zalezy od pory dnia. Trzeba by oznaczyc sobie 2/3 razy o roznych porach dnia i porownac.

Szczerze badałam tylko dwa razy, przy oznaczaniu pierwszej bety i przyroście, więc na samym samym początku. Potem już nie sprawdzałam.

Progesteron jest wydzielany przez ciałko żółte, miałaś przed ciążą jakąś niedomogę? Badałaś kiedyś 7DPO poziom?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry