reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Ej właśnie sprawdziłam sobie pierwsze USG z tej ciąży w której teraz jestem.
Wielkość pęcherzyka 0,79cm i to było 6 maja i nie było zarodka tylko ciałko żółte.
13 maja jakoś miałam w szpitalu USG i już był zarodek z serduszkiem. 27 maja też wszystko było w porządku. Żeby nie było że wciskam kit wrzucam opis pierwszego badania.

Załączniki

• Zrzut ekranu 2025-06-21 o 19.29.16.jpeg.png
    Zrzut ekranu 2025-06-21 o 19.29.16.jpeg.png
    212 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym poczekała, sprawdziła betę, przecież to że lekarz wyliczył 6,3 to nie znaczy że mu ręka nie drgnęła przy mierzeniu zwłaszcza że to milimetry. To jest naprawdę początek ciąży i chyba poronienie powinno już od poniedziałku nastąpić. Nie chce robić nadziei ale naprawdę bywa różnie..
Ja w pierwszej ciąży, fakt że to było puste jajo płodowe, ale miałam 7,8mm pęcherzyk pusty, plamiłam a lekarz na sorze i tak powiedział żeby jeszcze poczekać kilka dni..
Dlatego czekam cierpliwie i mam nadzieję że za tydzień zobaczę zarodek. Ogólnie czuje się dobrze, czasem pobolewa podbrzusze ale to chyba jest normalne... No i strasznie ale to strasznie bolą mnie piersi.

Ej właśnie sprawdziłam sobie pierwsze USG z tej ciąży w której teraz jestem.
Wielkość pęcherzyka 0,79cm i to było 6 maja i nie było zarodka tylko ciałko żółte.
13 maja jakoś miałam w szpitalu USG i już był zarodek z serduszkiem. 27 maja też wszystko było w porządku. Żeby nie było że wciskam kit wrzucam opis pierwszego badania.
Tylko u mnie sprawdzał właśnie czy jest ciałko żółte i nie widać było dlatego nie dawał nadzieji że coś z tego będzie 🙄

reklama
Do góry