Motylkowa!
Fanka BB :)
What„nie da się zapeszyć”
- tym czasem oto ja, niepatrząca przez judasz, nie patrząca na chorych i niedołężnych ludzi, uciekająca od tryskającego oleju, nie ruszająca łańcuszka na szyi, nie ścinającą włosów do porodu XD
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
What„nie da się zapeszyć”
- tym czasem oto ja, niepatrząca przez judasz, nie patrząca na chorych i niedołężnych ludzi, uciekająca od tryskającego oleju, nie ruszająca łańcuszka na szyi, nie ścinającą włosów do porodu XD
Super że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej! Tutaj dziewczyny w różnym wieku, z różnymi przejściami (lub bez!) na koncieCiąża pierwsza - dwa miesiące przed tą była ciąża biochemiczna, która też pokazała nasze nastawienie do posiadania dzieciątka, bo wiecie ja mam już trochę wiosenGeneralnie na początku było nas czworo (razem ze mną). Dwa zarodki i jeden pęcherzyk - lekarz sam pytał jak do tego doszło (nie wiem)
bo nie wspomagaliśmy się przy zapłodnieniu. Ostatecznie na badaniu tydzień temu został jeden, drugi z zarodków się wchłonął. Lekarz ostrzegał, że tak może być. To dość często sie zdarza i dobrze, że stało sie w 1 trymestrze. Nie ukrywam, że poczułam lekką ulgę... Wiem, że niektórzy marzą o bliźniakach, ja tylko zastanawiałam się czy na rynku są dostępne dwuosobowe nosidła turystyczne. Generalnie czuje się dobrze, nie było mdłości, może lekkie zmęczenie (ale kto w dzisiejszych czasach nie jest zmęczony po pracy
. Było plamienie na początku ciąży, ale po włączeniu progesteronu ustało. Jak dostałam zielone światło od lekarza, to wróciłam do aktywności fizycznej i w weekend zdobyliśmy Turbacz, choć w dużo wolniejszym tempie tak by nie przekroczyć 130 HR. Tak że jesteście pierwsze, którym obwieściłam tą radosną nowinę (oczywiście poza mężem), bo ani rodzinka ani w pracy nikt jeszcze nie wie.
Tak. Prenatalne mam 03.07, idelanie w 12 tygodniu + dodatkowo badanie PLGF-1.Super że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej! Tutaj dziewczyny w różnym wieku, z różnymi przejściami (lub bez!) na konciepodziwiam, że dałaś radę wyjść na Tubacz! Ja to przy szybszym spacerze mam zadyszkę
chciałabym spowrotem zacząć chodzić na basen ale bardzo się boję infekcji, więc coś czuję że pozostanę przy spacerach lub jakiejś jodze i rozciąganiu. Masz już umówione prenatalne?
![]()
Jestem z Białegostoku, przesądy to moje drugie imięWhatsłyszałam jedynie o tym przesądzie ze ścinaniem włosów
wiesz… jak Ci będzie lepiej przestrzegać tych zabobonów, to rób co tylko uważasz za stosowne
szczęście mamy najważniejsze
![]()
Trzymam kciuki,żeby wszystko było po Twojej myśli![]()
Ogólnie dostałam się do pierwszego lepszego lekarza. Ciąża 6 tyg. 5,7 mm Mam przyjść za 2 tyg. Serduszko bije. Powiedział że mam jeść warzywa i owoce a nie brać tabletk bo są rakotwórcze ... Masakra ci lekarze teraz. Co jeden lepszy.Boże już myślałam że nie napiszesz!! Tyle czasu w niepewności nas trzymałaś.
A tu bobo! Pisz wszystko szybko co i jak!![]()
One jeszcze wrócą i pewnie z podwójną siłą, jeszcze będziemy tęsknićJa jestem po usg, wszystko w porządkuwięc z ustąpienia objawów jedyne co to mogę się cieszyć
2,5 cm człowieczka
Tabletki rakotwórcze? W sumie.. a co w tych czasach nie jest rakotwórczeOgólnie dostałam się do pierwszego lepszego lekarza. Ciąża 6 tyg. 5,7 mm Mam przyjść za 2 tyg. Serduszko bije. Powiedział że mam jeść warzywa i owoce a nie brać tabletk bo są rakotwórcze ... Masakra ci lekarze teraz. Co jeden lepszy.