Usagitsukino
Fanka BB :)
Czy żeby zgłosić w kadrach ciążę, potrzebuje jakiegoś specjalnego zaświadczenia od gina?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zgodnie z art. 185 § 1 Kodeksu Pracy, stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim, jeśli kobieta chce korzystać z uprawnień jej przysługujących z uwagi na ciążę. Ale prawda jest taka, że wszystko zależy od regulacji wewnętrznych obowiązujących u pracodawcy. Czasem wystarczy informacja od pracownicy, bądź skorzystanie ze zwolnienia lekarskiego z kodem B.Czy żeby zgłosić w kadrach ciążę, potrzebuje jakiegoś specjalnego zaświadczenia od gina?
Ja póki co w każdejMacie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajeki w jakiej pozycji śpicie?
Ja w poprzedniej ciąży miałam taką długa z ceba i to jest super sprawa - korzystałam też później i bez ciążyMacie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajeki w jakiej pozycji śpicie?
Oo właśnie i tej poofi czytałamZobacz załącznik 1709572
Ja mam taką z firmy Poofi i jest bardzo wygodna, uratowała mi noce przy pierwszej ciąży jak strasznie bolały mnie biodra na początku
Jedyny minus to jest dość obszerna i ciężko było mi się kulać z boku na bok no i oczywiście mąż był odsunięty co mu się nie podobało
Boże ja uwielbiam spać na brzuchu a dostaję teraz psychozy w nocy jak się zorientuję, że śpię na brzuchu że muszę sie oduczyć bo zaduszę bobasaJa póki co w każdejna brzuchu też bo jest mi wygodnie, brzuszek jeszcze nie jest widoczny, ale głównie na boku. W poprzedniej ciąży miałam taką długą poduszkę ciążową i byłam zadowolona, rzeczywiście przy większym brzuszku fajnie się sprawdzała.
Miałam poduszkę była zbawienna ale szyła mi ją koleżanka z forum kwietniowek na których byłam więc żadnej sklepowej nie polecę. Aktualnie śpię w każdej możliwej pozycji na brzuchu, boku i łapię się czasem że śpię na plecach czego nigdy nie lubiłamMacie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajeki w jakiej pozycji śpicie?
Nie ma co schizowac. Dzidzia jest bezpiecznaBoże ja uwielbiam spać na brzuchu a dostaję teraz psychozy w nocy jak się zorientuję, że śpię na brzuchu że muszę sie oduczyć bo zaduszę bobasa![]()