reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Czy żeby zgłosić w kadrach ciążę, potrzebuje jakiegoś specjalnego zaświadczenia od gina?
Zgodnie z art. 185 § 1 Kodeksu Pracy, stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim, jeśli kobieta chce korzystać z uprawnień jej przysługujących z uwagi na ciążę. Ale prawda jest taka, że wszystko zależy od regulacji wewnętrznych obowiązujących u pracodawcy. Czasem wystarczy informacja od pracownicy, bądź skorzystanie ze zwolnienia lekarskiego z kodem B.

Macie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajek :) i w jakiej pozycji śpicie?

Macie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajek :) i w jakiej pozycji śpicie?
Ja póki co w każdej 🫣 na brzuchu też bo jest mi wygodnie, brzuszek jeszcze nie jest widoczny, ale głównie na boku. W poprzedniej ciąży miałam taką długą poduszkę ciążową i byłam zadowolona, rzeczywiście przy większym brzuszku fajnie się sprawdzała.

Screenshot_20250624-225441~2.png
Ja mam taką z firmy Poofi i jest bardzo wygodna, uratowała mi noce przy pierwszej ciąży jak strasznie bolały mnie biodra na początku
Jedyny minus to jest dość obszerna i ciężko było mi się kulać z boku na bok no i oczywiście mąż był odsunięty co mu się nie podobało

Zobacz załącznik 1709572
Ja mam taką z firmy Poofi i jest bardzo wygodna, uratowała mi noce przy pierwszej ciąży jak strasznie bolały mnie biodra na początku
Jedyny minus to jest dość obszerna i ciężko było mi się kulać z boku na bok no i oczywiście mąż był odsunięty co mu się nie podobało
Oo właśnie i tej poofi czytałam :D z tym spychaniem męża to u nas nie będzie problem - bo zawsze to ja jestem spychana, więc może chociaż raz się sytuacja odwróci 🤣

Ja póki co w każdej 🫣 na brzuchu też bo jest mi wygodnie, brzuszek jeszcze nie jest widoczny, ale głównie na boku. W poprzedniej ciąży miałam taką długą poduszkę ciążową i byłam zadowolona, rzeczywiście przy większym brzuszku fajnie się sprawdzała.
Boże ja uwielbiam spać na brzuchu a dostaję teraz psychozy w nocy jak się zorientuję, że śpię na brzuchu że muszę sie oduczyć bo zaduszę bobasa 😅

Miałam poduszkę była zbawienna ale szyła mi ją koleżanka z forum kwietniowek na których byłam więc żadnej sklepowej nie polecę. Aktualnie śpię w każdej możliwej pozycji na brzuchu, boku i łapię się czasem że śpię na plecach czego nigdy nie lubiłam 😅

reklama
Do góry