reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

My z partnerem wchodzimy razem od razu. Nie czeka na zewnątrz tylko całość badania jesteśmy razem. Nie ma wtedy tego zbędnego stresu i biadolenia. A i ja się czuję pewniej razem.
Tylko, że wiedziałam, że będę mieć jeszcze badanie ginekologiczne, więc weszłam sama. Ja nie oczekuję, że każdy się będzie podniecać moją ciążą jak ja, ale mam wrażenie, że jemu się nawet ciężko uśmiechnąć

reklama
Dziewczyny, potrzebuję wsparcia Waszego - gin powiedział, że Bejbik ma sporą przepuklinę pępkowa (omphalocele), ale że na ten moment to cecha fizjologiczna i jest to ok, ale do 12 tygodnia powinno to się wchłonąć, więc żeby zwrócić na to uwagę na USG prenatalnym. Ja już oczywiście świruje i czytam w necie- miała któraś z tym styczność?

Dziewczyny, potrzebuję wsparcia Waszego - gin powiedział, że Bejbik ma sporą przepuklinę pępkowa (omphalocele), ale że na ten moment to cecha fizjologiczna i jest to ok, ale do 12 tygodnia powinno to się wchłonąć, więc żeby zwrócić na to uwagę na USG prenatalnym. Ja już oczywiście świruje i czytam w necie- miała któraś z tym styczność?
Ja na ostatnim USG też usłyszałam od pani dr że dzidziuś ma fizjologiczną przepuklinę i że teraz te jelitka będą się chowały do brzuszka i właśnie na prenatalnych w 12+2 to sprawdzimy 🙂 spokojnie, na tym etapie to norma.

To to już widać teraz? Że coś takiego jest? :o

Ja na ostatnim USG też usłyszałam od pani dr że dzidziuś ma fizjologiczną przepuklinę i że teraz te jelitka będą się chowały do brzuszka i właśnie na prenatalnych w 12+2 to sprawdzimy 🙂 spokojnie, na tym etapie to norma.
Ufff dzięki za ten wpis, niby wiem, że to na tym etapie normalne, ale wiecie jak to jest, człowiek świruje. Osmego lipca mam prenatalne i wszystko będzie jasne- będę wtedy 12+4. Ty kiedy masz?

Dzięki dziewczyny za polecajki, chyba się skuszę na jakąś poduszkę za niedługo :D

@Hashi cudownie 🤩 macie wybrane imię jeśli będzie chłopczyk? :)

Ja też byłam dzisiaj na wizycie, bąbelek rośnie pięknie, następna wizyta to już prenatalne 🥹 kupowała któraś może bodziaki z gotowym napisem 2026? Albo robiła na zamówienie? Macie jakieś firmy do polecenia? :)
Wstępnie! Podoba nam się Igor i Remigiusz, ale to wszystko może się zmienić bo Synek też pierwotnie miał mieć Remigiusz, a miesiąc przed porodem wybraliśmy imię Wiktor. 😂🫣

To zupełnie normalne! Sporo takich przypadków, znika faktycznie przed 13 tc.
Na prenatalnych powinno już być cacy. 🤍

reklama
No widać widać, w szoku byłam w ogóle jak dokładnie wszystko było widać, sama bez problemu widziałam te przepuklinę
Nie mam aż takiego zaufania (jeszcze) do swojej lekarki, nic nie mówiła żeby coś było nie tak u mnie, ale jakby zobaczyła to by powiedziała nie? A nie w stylu „dobra nie będę jej mówić żeby nie denerwować bo się wchłonie”?
Dziś na 18:20 idę na prenatalne (oczywiście wyników z krwi nie mam i coś czuję że nie będę mieć więc jestem obesrana - lekarka była pewna że będą do 18 no ale trudno, nie moja wina).

Do góry