reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
O jaki temat, dzisiaj miałam krzywą cukrową 😅 no tak po 45 min od wypicia to zamknęłam się w toalecie o siedziałam tam dosłownie z taką miną: 🤢 starając się z całych sił jednak to w sobie zatrzymać 😵‍💫 okropne katusze
Wyszedł mi cukier na czczo 93 tydzień temu i dostałam skierowanie właśnie na obciążenie, ale dzisiaj na czczo 90 (w sumie to odkąd pamiętam to zawsze mam ok 90), a po 1h i po 2h już ni pamiętam ale wszystko w normach. Całe szczęście! ❤️ do słodyczy to akurat strasznie mnie ciągnie 😅
Jeju mnie to czeka za jakiś tydzień/półtora tygodnia. Robiłam już raz w życiu krzywą i był totalny luzik, ale wtedy nie miałam mdłości 🤢 aż się boję co to będzie :D

Ja już po ❤️ oczywiście wyników krwi nie było i nie ma więc na razie moje wyniki były przeliczone tylko z USG ale doniosę jak będą i jak wróci lekarka z urlopu to to przeliczy jeszcze raz - choć mówiła że nic tu drastycznie sie nie zmieni.
Bejbun dziś już 5,58cm 🫣 termin porodu wg USG 05.01. Z racji na dwie ciąże pozamaciczne, poronienia i mięśniaka macicy poród przez CC raczej na 100% by nie ryzykować.
A bejbun wiercił się tak niemiłośnie że musiałam biodrami trząchać żeby zmienił położenie 🤣 wszystkie możliwe akrobacje były. Usg było i przez brzuch i dopochwowe bo łożysko mam ułożone z przodu.
I to chyba tyle ❤️ a płeć jeszcze nieznana 🥹

Ja już po ❤️ oczywiście wyników krwi nie było i nie ma więc na razie moje wyniki były przeliczone tylko z USG ale doniosę jak będą i jak wróci lekarka z urlopu to to przeliczy jeszcze raz - choć mówiła że nic tu drastycznie sie nie zmieni.
Bejbun dziś już 5,58cm 🫣 termin porodu wg USG 05.01. Z racji na dwie ciąże pozamaciczne, poronienia i mięśniaka macicy poród przez CC raczej na 100% by nie ryzykować.
A bejbun wiercił się tak niemiłośnie że musiałam biodrami trząchać żeby zmienił położenie 🤣 wszystkie możliwe akrobacje były. Usg było i przez brzuch i dopochwowe bo łożysko mam ułożone z przodu.
I to chyba tyle ❤️ a płeć jeszcze nieznana 🥹
O jaaaa 🥹 jakim cudem dopiero co wyszły pozytywne testy a tu już maluszek ma 5,58 cm 🥹 jak cc to pewnie i też przed terminem? Więc może się okazać że będzie grudzień? Jak na to się zapatrujesz? :)

Jeju mnie to czeka za jakiś tydzień/półtora tygodnia. Robiłam już raz w życiu krzywą i był totalny luzik, ale wtedy nie miałam mdłości 🤢 aż się boję co to będzie :D
No właśnie kiedyś też miałam i bez problemu, dzisiaj najgorsze to było między 45min a 1h od wypicia, ale obok mnie była dziewczyna, też we wczesnej ciąży i ona to na chillu 😃 więc możliwe, że to ja jestem dziwnym przypadkiem 😃

O jaaaa 🥹 jakim cudem dopiero co wyszły pozytywne testy a tu już maluszek ma 5,58 cm 🥹 jak cc to pewnie i też przed terminem? Więc może się okazać że będzie grudzień? Jak na to się zapatrujesz? :)
Nie zapatruje się 🤣 jak urodzi się w grudniu to już będzie „rok do przodu” więc wolę styczeń zdecydowanie.
Chociaż babcia miała urodziny 31.12 i zawsze w sumie tak fajnie było że i sylwester i tort :) jeszcze przed wczoraj ten termin był na 8 stycznia, więc myślę że jeszcze coś się będzie zmieniać.

Obciążenie glukoza robiłam z pół roku temu i szczerze Was dziewczyny podziwiam że to dla was takie nic. Dla mnie to były najgorsze katusze, myślałam że zwymiotuję przez ten słodki ulep. Później cały dzień mnie mdliło. Chyba nie dałabym rady tego powtórzyć...

Co do glukozy to już miałam robioną kupiłam cytrynową i jakoś szło wypić tylko tyle że położna zrobiła w ciepłej wodzie gdzie super się rozpuściła i nie było tego posmaku słodkiego co byłam w szoku bo w ostatniej ciąży szło to łyżką jeść nie szło musiałam wody dolewać żeby wypić

reklama
Do góry