reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

A jak tam Wasze samopoczucie dzisiaj stycznioweczki? Ja wreszcie czuje sie dzisiaj troche lepiej, tylko zobaczymy jak upał dzisiaj mnie dopadnie, dołożyłam sobie magnez wczoraj na te kłucia i rozciagania w podbrzuszu.. mam plan na dzisiaj zamówienia sobie staników ciazowych /do karmienia, bo wszystko za małe, piersi bola co rano, wiec na nocki tez moze by sie cos przydalo nosić.
Kupiłam ostatnio na olx duzo spodni ciążowych z hm z tym pasem- ale nie wiem o co chodzi ale strasznie sie w nich mecze, cisna mnie mimo ze nie sa ciasne, po prostu wole nic na brzuchu przylegającego nie miec - czy to normalne?🧐🙃
moja siostra tak miała! mówiła, ze ma skórę nadwrażliwą i nic jej nie może przylegać, cała ciażę narzekała (ale dopiero w drugiej, w pierwszej nic takiego nie miała)

reklama
Tylko, że wiedziałam, że będę mieć jeszcze badanie ginekologiczne, więc weszłam sama. Ja nie oczekuję, że każdy się będzie podniecać moją ciążą jak ja, ale mam wrażenie, że jemu się nawet ciężko uśmiechnąć
Dla mnie badanie ginekologiczne nie stanowi problemu żeby partner był i tak też jest. Zresztą oni nam lepsze przeglądy robią jak lekarze 😅

Jej, tak wam zazdroszczę że już po prenatalnych jesteście!
A dziewczyny w czasie tej krzywej to zakładali wma wenflony czy kluli 3 razy?
Na samą myśl o pobraniu krwi mam zawroty głowy, strasznie się tym denerwuje 🫣

Niestety kłuli 3 razy w żyłę plus na dzień dobry z palca, ale myślę że można poprosić o wenflon bo chyba lepiej to niż czasami mdleć

Mi pobierali trzy razy. Wenflon jest dla mnie sto razy gorszy niż potrójne kłucie 🤣

Chyba jako taki udalo mi sie nadrobic watki, jak ktorys powiele to wybaczcie :) ciesze sie ze Wam bobasy rosna, oby wszystkie zdrowo, trzymam kciuki

reklama
ale numer.. wiem ze w 3 ciąży można czuć szybciej ruchy ale żeby już? Pamiętam to uczucie z poprzednich ciąż i właśnie mialam je dwa razy w odstępie może 1 minuty?

Do góry