Genadia
Fanka BB :)
Używałam besafe w poprzedniej ciąży . Teraz jeszcze nie używam.Dziewczyny korzystacie z adapterów do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, tak, żeby nie uciskały Wam brzucha? Macie coś do polecenia? Warto w ogóle?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używałam besafe w poprzedniej ciąży . Teraz jeszcze nie używam.Dziewczyny korzystacie z adapterów do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, tak, żeby nie uciskały Wam brzucha? Macie coś do polecenia? Warto w ogóle?
Nie, czytałam trochę na ten temat i większość adapterów nie jest przebadanych i ja się raczej nie zdecyduje. Najbezpieczniejszym wyjściem są dobrze zapięte normalne pasy z tego co wiem. Link do: Eksperci alarmują: adapter typu hak do pasów dla kobiet w ciąży to zagrożenie! – fotelik.info. Ale moja wiedza jest czysto teoretyczna i chętnie posłucham co wy uważacie bo mogę się mylićDziewczyny korzystacie z adapterów do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, tak, żeby nie uciskały Wam brzucha? Macie coś do polecenia? Warto w ogóle?
Mój szef ogólnie dzieci nie ma jest bardzo bogaty a pracownik to zło konieczne tym bardziej pracownica która będzie miała małe dziecko bo wiąże się to z chorobami, zwolnieniami itp. jak mnie zatrudniał 2 lata temu padło pytanie czy planuje dzieci. Powiedziałam że nie planuje. Teraz się trochę zdziwi. Ogólnie chciałam poczekać ale coraz bardziej widać więc długo nie dam rady.W przypadku Nagi to i tak bez znaczenia, bo urodzi w styczniu, do maja jeszcze bedzie na umowie a potem umowa wygasa więc szef musiałby być naprawdę spoko a z tego co Nagi pisała to chyba nie do końca jest aż tak spoko.
Wszystko zależy też jakie się ma stanowisko - koleżanka pracowała w domu pogrzebowym jak zaszła w ciążę, ale miała na przykład spoko kierownictwo, umowę na czas nieokreślony i zapewnienie że spokojnie bedzie mogła wrócić - jej opłacało się zostać jeszcze miesiąc czy dwa w pracy i przeszkolić nowego pracownika.
Także wszystko zależy od okoliczności..
W ogóle nie miał prawa zadawać Ci takiego pytania nawetMój szef ogólnie dzieci nie ma jest bardzo bogaty a pracownik to zło konieczne tym bardziej pracownica która będzie miała małe dziecko bo wiąże się to z chorobami, zwolnieniami itp. jak mnie zatrudniał 2 lata temu padło pytanie czy planuje dzieci. Powiedziałam że nie planuje. Teraz się trochę zdziwi. Ogólnie chciałam poczekać ale coraz bardziej widać więc długo nie dam rady.
Z tego co ja wiem to pasy samochodowe są dla nas bezpieczne o ile poprawnie je ułożymy. Nie korzystałam w żadnej ciąży z adapterów i w tej też nie zamierzam. Ale mam już nawyk że jak wsiadam to odpowiednio pas układam.@Boo86 Ja używałam w poprzedniej w ciazy Besafe, ba! nie wsiadlam do auta bez tego, ale w tej zastanawiam sie wlasnie ze wzgledu na ten artykul i jakies najnowsze badania, wydaje mi sie że był jeszcze jakis artykul inny na ten temat. Bo akurat ten z fotelików poleca Besafe i mówi jak ulozyc pas aby bylo bezpiecznie, a tamten co kojarzę odradzal wszystkie adaptery. Trzeba poszukać@Motylkowa!
11-13, maksymalnie do tego 13+6 sie powinno zrobić o ile dobrze pamietam.Od jakiegoś tygodnia są badania prenatalne ?
Jestem ciekawa czy dla mnie termin znajdą. Ja dziś pierwszy raz w docelowym miejscu na wizycie będę. Tu w Warszawie nie spodziewam się szybkich terminów skoro na ciążową czekałam 4tyg11-13, maksymalnie do tego 13+6 sie powinno zrobić o ile dobrze pamietam.