reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Ale mówisz o normie do 2 w surowych wynikach czy MoM? Bo MoM jest norma do 2,5 a surowe to nie wiem, ja miałam może inne jednostki bo w żadnym z tygodni do badań prenatalnych nie było normy do 2
Mnie to chat przeliczał na te momy, nie znam się na tym. Ale to nie ma co samemu wróżyć, bo można się tylko stresu najeść, aczkolwiek ja się oczywiście nie mogłam powstrzymać 😂🤦‍♀️

reklama
IMG_4035.png

Jutro o 17! 🫣
Teoretycznie powinnam być na chillu, ale że ostatnio wyszła ta przepuklina, to jednak stresik jest, czy się wchłonęła. Ale bogu dzięki, że mam te nipt, bo oczywiście nie posłuchałam pani w labo, żeby w ogóle nie zaglądać do wyników pappa (robiłam w śla, więc mam dostęp), bo te gołe wyniki nic nie znaczą, że to lekarz musi wrzucić do programu, razem z innymi badaniami, ankietą, przeziernoscią itp. Ale ja oczywiście weszłam w te gołe wyniki, no i pappa mega wysoko, norma do 2, ja ponad 3. Gdyby nie ten nipt, to naprawdę przyrzekam zesrałabym się
Ooo cudownie, ze juz jutro!
Ja weszłam w badania tez, ale nic mi to nie powiedziało, chciałam to przeliczyć, ale nie ogarnelam jak 😅

Jak wyglądało u was badanie pappa? Najpierw szłyście oddawać krew i potem usg? Bo ja mam to ustawione na 14 lipca ale w sumie nie wiem za bardzo jak to sie odbywa. Przedzwonię na pewno dopytać.

reklama
Ja miałam 1.7 pobranie krwi plus wypełniałam na miejscu ankietę. A jutro mam USG, więc lekarz już będzie miał wyniki badań, ale wiem, że niektóre dziewczyny miały pobierana krew w dniu USG i czekały na wyniki
Jak wyglądało u was badanie pappa? Najpierw szłyście oddawać krew i potem usg? Bo ja mam to ustawione na 14 lipca ale w sumie nie wiem za bardzo jak to sie odbywa. Przedzwonię na pewno dopytać.

Do góry