reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Hej dziewczyny
Czy któraś ma w wynikach bakterie w moczu ? Co bierzecie ? Czy np furagina jest bezpieczna ? Nie mogę się skontaktować już z lekarzem a dziś odebrałam morfologię

Hej dziewczyny
Czy któraś ma w wynikach bakterie w moczu ? Co bierzecie ? Czy np furagina jest bezpieczna ? Nie mogę się skontaktować już z lekarzem a dziś odebrałam morfologię
Warto też podkreślić jak prawidłowo pobierać mocz do badania. Po porannym prysznicu, środkowy strumnień i należy zastosować tampon lub gazę do pochwy - to mi ostatnio uświadomił lekarz, bo o tym nie widziałam a ponoć brak może wpływać na fałszywy wynik.

Warto też podkreślić jak prawidłowo pobierać mocz do badania. Po porannym prysznicu, środkowy strumnień i należy zastosować tampon lub gazę do pochwy - to mi ostatnio uświadomił lekarz, bo o tym nie widziałam a ponoć brak może wpływać na fałszywy wynik.
What? 😳 pierwsze słyszę o tamponie/gazie do pochwy, nie spotkałam się dotychczas z takim zaleceniem.
Z dokładnym podmyciem tuż przed przez nasikaniem do kubeczka owszem.

reklama
Hej dziewczyny
Nie wiem czy bakterie ci wyszły tylko w osadzie? Bo mi tak ostatnio wyszło i w sumie lekarz stwierdził że to nic jeśli pozostałe parametry są dobre. Stwierdził że zwłaszcza przy wysokich temperaturach to zawsze w osadzie wychodzą bakterie 🤔 Nic nie kazał brać...ale biorę profilaktycznie żurawinę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry