reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Każda z nas tu sie stresuje przed wizytą, bądź dobrej mysli, wiadomo, co bedzie to bedzie, ale nie ma coś wymyślać różnych scenariuszy na zapas (choc sama to robię aktualne🫣, wez przetlumacz🙃
Staram się być dobrej myśli, mąż mówi, że przy poprzedniej ciąży podobnie mówiłam, że może coś jest nie tak. 🤣
Tylko, że wtedy nie miałam powodów, bo wszystko ładnie się działo do samego końca do porodu. Teraz no ciężej i sam fakt, że nie było tej miesiączki od marca. Jeszcze po porodzie nie wróciło do normy (rodziłam w sierpniu).

Staram się być dobrej myśli, mąż mówi, że przy poprzedniej ciąży podobnie mówiłam, że może coś jest nie tak. 🤣
Tylko, że wtedy nie miałam powodów, bo wszystko ładnie się działo do samego końca do porodu. Teraz no ciężej i sam fakt, że nie było tej miesiączki od marca. Jeszcze po porodzie nie wróciło do normy (rodziłam w sierpniu).
No u mnie ostatnia miesiączka była 25 marca a jest 7+6.. ale też z moich wyliczeń z OM też ciąża powinna być starsza a nie jest. A może po prostu będą bliźniaki :) dobrze że się zapisałaś na jutro. Jak masz pakiet w ludmedzie to może weź jeszcze skierowanie na bhcg, nie wiem czy robiłaś raz czy więcej ale może był jakiś błąd?

No u mnie ostatnia miesiączka była 25 marca a jest 7+6.. ale też z moich wyliczeń z OM też ciąża powinna być starsza a nie jest. A może po prostu będą bliźniaki :) dobrze że się zapisałaś na jutro. Jak masz pakiet w ludmedzie to może weź jeszcze skierowanie na bhcg, nie wiem czy robiłaś raz czy więcej ale może był jakiś błąd?
Jeżeli będą bliźniaki to będę mega szczęśliwa. Czytałam, że przy bliźniakach potrafi dłużej się tak jakby ten początek ciąży zawiązywać, że organizm troszkę więcej potrzebuje energii. No i nie zawsze widać na początku. No jak jutro będę to wezmę skierowanie na betę. Robiłam tylko raz, bo stwierdziłam, że przy takiej wysokiej nie ma co powtarzać. Biorę też pod uwagę, że może jakiś błąd z laboratorium był.

reklama
Ps. Ja jak cos robie liste nas wszystkich, jakby któraś z Was tez zaczynala takowa robic?🙃 Moge gdzies wrzucić tylko nie wiem czy teraz jakos czy pozniej na prywatnym?
Tylko jak macie wizyte to dajcie tez znaka jaki Wam termin wychodzi, to wpisze od razu na tą liste
Oo super 🥰

Do góry