• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2026

Matko nie jestem sama! mogę zapytać jakie masz BMI? Ja właśnie mam bardzo wysokie (koło 30) i się boje żeby nie przytyć jeszcze bardziej 🫣
Dobra, doczytałam! Damy radę, ja będę pod opieką ginekolog która zajmuje się takimi ciążami i liczę że pomoże mi żeby wszystko było ok :)
Moje BMI jest ponad 40 hahahha mam 160 cm wzrostu. Ja właśnie też chodzę do takiego ginekologa, że czuję się u niego zaopiekowania. Zdaje sobie z tego sprawę ile ważę jak wyglądam, ale na szczęście nie ma u niego niepotrzebnych komentarzy. Wiadomo teraz na wizycie mówił, żeby się pilnować z jedzeniem, ale robi to w dobrym guście, że tak napisze. On też pomógł zajść w pierwszą ciążę. Staraliśmy się z mężem ponad rok u innego ginekologa i tam tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa szła. Do niego poszłam zrobił drożność potem jeszcze obejrzał w środku czy nic się nie dzieje kamerka i pyk ostatni cykl przed wprowadzeniem diety i zmiany całkowitej leczenia, udało się 😁😁
A teraz co byłam wczoraj na wizycie to ta kobitka zanim mnie zbadała popatrzyła na mnie jak byłam na tym fotelu i z tekstem " Pani wie, że Pani ma wielką nadwagę" i ja miałam takie " naprawdę?" 🤣🤣

reklama
Mamy małą fasolkę, trochę starsza wg USG, ale później się wyrówna pewnie, z bijącym serduszkiem 😊 dzisiaj w OM 6+5, wg usg 7+3

Załączniki

• 20250530_105437.jpg
    20250530_105437.jpg
    987,1 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Hej :) chyba czas dołączyć oficjalnie 🥹Termin na 21 stycznia, dzisiaj 6+2 i potwierdzony mały motylek z serduszkiem na usg. Ciąża uzyskana przy pomocy ivf, po 3 latach starań i 3 stratach. Trzymam kciuki za wszystkie 🤞🫶
Ale super, gratuluje! Pamiętam Cię jeszcze z pierwszych kresek jak zaczęłam podczytywać zza krzaka a tu proszę, mamy termin podobnie! Ja mam wizytę w poniedziałek, będzie równe 6+0 więc trochę się boje ze może nie będzie serduszka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry