reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Mi je ginekolog zlecił na wizycie tydzień temu i widzę,że wpisane,że pod kartę ciąży
Ja ich nie widzę na portalu luxmed, bo jednak to współpracująca, ale z drugiej strony powinni akceptować i skierowanie od lekarza i kartę ciąży. Okaże się we wtorek jak pojadę na badania 😀

reklama
Tego też się boję, od zawsze bujam się z niskim żelazem i ferrytyną. Wszystko już praktycznie wykluczone, najbardziej prawdopodobne jest to że winny jest gluten i zaburza wchłanianie mikroelementów. Także muszę z bólem odstawić pyszne pieczywko:(
Ja jestem na diecie bezglutenowej, low carb. Dodatkowo czerwone mieso, wątróbka (teraz ograniczam do minimum, bede sobie folgowac raz w miesiacu) i zakwasy buraczne. Do tego suplementacja lektoferin nucleo.
Na razie żelazo 55, ferrytyna 38. Mam nadzieje, ze zosyanie tak jak najdłuzej.
W 3 trymestrze być moze bede musiala wlaczyc wiecej rzecsy z zelazem bo w tamtej ciazy mialam anemie pod koniec i po porodzie.

Ja jestem na diecie bezglutenowej, low carb. Dodatkowo czerwone mieso, wątróbka (teraz ograniczam do minimum, bede sobie folgowac raz w miesiacu) i zakwasy buraczne. Do tego suplementacja lektoferin nucleo.
Na razie żelazo 55, ferrytyna 38. Mam nadzieje, ze zosyanie tak jak najdłuzej.
W 3 trymestrze być moze bede musiala wlaczyc wiecej rzecsy z zelazem bo w tamtej ciazy mialam anemie pod koniec i po porodzie.
Przed ciążą też byłaś na low carb? Ja jestem fanką tego sposobu odżywiania, uwielbiam śniadania b+t

Odnośnie niskiego żelaza to ja podniosłam przez zestaw: suplementy z zelazem, laktoferyna, duszone mięsa czerwone zawsze z dodatkiem czegos z witamina C, niepopijanie posiłków kawą i herbatą (ograniczaja wchłanianie żelaza od.40-60%)-zamieniłam na wodę z sokiem jabłkowym..

Tak, pamiętam, że miałaś synka, tylko imienia nie pamiętam:) oj to trochę przeszliście.
Ja mam niespełna 6 latkę z wielkim temperamentem :) i jeszcze córkę 3 letnią :)
No u mnie na pokładzie jest Julka w grudniu 16 lat, Filip 6 lat no i teraz nie wiemy co. Partner marzy o synu. Kalendarz chiński mówi że syn a co wyjdzie? Okaże się 😊 dla mnie już znaczenia nie ma. Byle zdrowe było dzieciątko.

reklama
Do góry