reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Witajcie Ddziewczyny
Za mną dziś pierwsza wizyta potwierdzająca: 6t2d wg pomiarów a wg OM 7t2d, więc niewielka różnica. Widać maleńką kropeczkę i pulsujące serduszko 🥰
Termin póki co wychodzi na 31 stycznia, więc na granicy miesiąca

Póki co mam mdłości w sumie całymi dniami, raz mniejsze, raz większe. Jeść mi się chce co 3-4 godziny, ale jak jem to wszystko mi rośnie... 🤢
Już chyba wolałabym po prostu zwymiotować. A poza tym niesamowity, palący ból piersi, sutków szczególnie, zwłaszcza w nocy. Najchętniej chodziłabym bez stanika (który zaraz zrzucam po przyjsciu z pracy) i z kostkami lodu.. w pierwszej i drugiej ciąży w sumie miałam podobnie. I niesamowicie smakuje mi zielony ogórek z serem żółtym 😅 za to słodycze dla mnie NIE ISTNIEJĄ, a byłam ich fanką

Życzę nam wszystkim radosnego ocxekiwania z jak najmniejszymi dolegliwościami
Gratulacje! 🙌

Ja również stałam się największą fanką ogórków zielonych 🤣 i tez nagle moje ukochane słodycze nie istnieją. W zasadzie aktualnie nic nie istnieje oprócz bułki z serem i ogórkiem XD

reklama
Proszę o info od bardziej doświadczonych lub doinformowanych dziewczyn odnośnie badań prenatalnych. Na chwilę obecną jest to wszystko dla mnie czarna magia. Jedyne co wiem to to że chcę zrobić wszystkie możliwe badania aby wykluczyć choroby, cena nie gra roli. Wiem że mogę po 10 tygodniu zrobić nifty czy inne sanco...które najlepsze? I czy jeśli tam wyjdzie że jest wszystko ok to mogę mieć pewność że dzidzia będzie zdrowa? Co jeszcze można zrobić, jakie badania?

P.s. w środę kolejne USG, może lekarz pomoże mi rozwiać moje wątpliwości i aktualne zmartwienia 🙂

Proszę o info od bardziej doświadczonych lub doinformowanych dziewczyn odnośnie badań prenatalnych. Na chwilę obecną jest to wszystko dla mnie czarna magia. Jedyne co wiem to to że chcę zrobić wszystkie możliwe badania aby wykluczyć choroby, cena nie gra roli. Wiem że mogę po 10 tygodniu zrobić nifty czy inne sanco...które najlepsze? I czy jeśli tam wyjdzie że jest wszystko ok to mogę mieć pewność że dzidzia będzie zdrowa? Co jeszcze można zrobić, jakie badania?

P.s. w środę kolejne USG, może lekarz pomoże mi rozwiać moje wątpliwości i aktualne zmartwienia 🙂
Pewności nie będzie niestety. Co do genetyki, to trzebaby zrobić wes, a jest jeszcze szereg wad rozwojowych :( ja badałam wcześniej geny moje i męża pod kątem nosicielstwa genów dziedziczonych autosomalnie recesywnie, w ciąży właśnie badania prenatalne u dwóch lekarzy, sanco. Jestem świadoma, że nie da się wykluczyć wszystkiego niestety:(

A u mnie nie wygląda to dobrze :/ dziś lekarz stwierdził, że nie ma serduszka. Gdzie dwa tyg temu był .... Kazał przyjść za 2 tyg by sprawdzić.
Zapisałam się do innego na jutro na 8:20 gdzie jest lepszy sprzęt.
Ale mi to wygląda na jedno....

reklama
A u mnie nie wygląda to dobrze :/ dziś lekarz stwierdził, że nie ma serduszka. Gdzie dwa tyg temu był .... Kazał przyjść za 2 tyg by sprawdzić.
Zapisałam się do innego na jutro na 8:20 gdzie jest lepszy sprzęt.
Ale mi to wygląda na jedno....
Bardzo dobrze, że umówiłaś się do innego lekarza- będziesz miała niezależne badanie i opinie innego lekarza. A mówił coś lekarz o zarodku? Urósł? Czy wielkość się nie zmienia? Który tydzien jest wg USG?

Do góry