reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

A ja chyba z tego całego obżarstwa się przytrułam :< od wieczora gniecenie w żołądku i „niedobrze” w gardle jakby coś stało, ale jakoś zasnęłam. I dziś od rana to samo, przelewanie i bulgotanie w żołądku i uczucie jakby mi coś stało w gardle. Czy to może już te zacne mdłości? :< mam lęk przed wymiotowaniem i z wrażenia już nie mogę zasnąć
Tak to mogą być te zacne mdłości :) u mnie też bulgotanie, bol na żołądku, " niedobrze ", ale nie wymiotuje.

reklama
Haha, idzie pokolei 😅
yahoo wow GIF by UDLAP

Ja głęboko wierzę że się przytrułam 🤣 bo przez te wszystkie dni ani razu nie było mi tak na żołądku. No i „odbekuje” mi się i Mama zawsze mówiła że jak się beka to się już nie będzie wymiotować 🤣🤣 w to też głęboko wierzę

Ja głęboko wierzę że się przytrułam 🤣 bo przez te wszystkie dni ani razu nie było mi tak na żołądku. No i „odbekuje” mi się i Mama zawsze mówiła że jak się beka to się już nie będzie wymiotować 🤣🤣 w to też głęboko wierzę
No ja też mam dziś debiut, ale z drugiej strony nie zjadłam nic takiego co by mi mogło zaszkodzić, więc to chyba faktycznie TO. No cóż, nie może być zbyt kolorowo 🤣

Cholerka nie beka mi się 😵‍💫

Rodzinie już mówiliście o ciąży? Czy jeszcze czekacie ?
U nas jeden z braci męża wie, a ja dziś siostrze ciotecznej powiem, bo muszę się komuś wygadać 😁
U mnie póki co wie tylko siostra z mężem. Reszcie zamierzamy powiedzieć gdzieś w drugim trymestrze jak już będzie spokojniejszy czas :)

U mnie wiedzą wszyscy oprócz teściów.
Mama w stanie wegetatywnym, ojciec alkoholik więc powiedziałam mu, to przynajmniej mi dupy nie zawraca.
Siostra jedyna normalna osoba, w zasadzie sama się domyśliła. I w sumie więcej rodziny nie mam nawet 🫣

A jak wasze objawy? Rozkręcają się mdłości?
A objawy u mnie praktycznie ustały. Miałam w tym tygodniu jeden raz lekkie zawroty głowy rano, cycki trochę jeszcze pobolewaja, ale to tyle.

reklama
U mnie też z tym apetytem słabo, ale za to jak usiądę i coś słonego to świat i ludzie siedzę k siedzę. Muszę się pilnować nie mogę dużo przytyć, bo i tak startuje z ogromną wagą. 🤣
Matko nie jestem sama! mogę zapytać jakie masz BMI? Ja właśnie mam bardzo wysokie (koło 30) i się boje żeby nie przytyć jeszcze bardziej 🫣
Dobra, doczytałam! Damy radę, ja będę pod opieką ginekolog która zajmuje się takimi ciążami i liczę że pomoże mi żeby wszystko było ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry