reklama
Lubiekluskikladzione
Fanka BB :)
Ja w poprzedniej ciąży od 10tc i teraz też zamierzam za tydzień użyćAle wtedy też można schizować, jak nagle tych ruchów nie będzie, no nie dogodzisz
Dziewczyny, co myślicie o detektorach tętna? Korzystała któraś?
Genadia
Piękne wieści!Dziewczyny mamy to! Jest moje wyczekane serduszko! Lekarz potwierdził termin na 28.01
Muszę chwilkę sobie popłakać z radości i zacznę się tym cieszyć![]()

Ja używałam w poprzedniej ciąży ale czasem trudno było mi znaleźć tętno dziecka. Zwykle prosiłam męża bo sama bałam się po niego sięgnąćAle wtedy też można schizować, jak nagle tych ruchów nie będzie, no nie dogodzisz

W tej ciąży pewnie będę używać na późniejszym etapie.
Usagitsukino
Bo właśnie zastanawiam się na ile to uspokaja, a na ile przyprawia o zawał w wypadku trudności ze znalezieniem tego tętnaPiękne wieści!
Ja używałam w poprzedniej ciąży ale czasem trudno było mi znaleźć tętno dziecka. Zwykle prosiłam męża bo sama bałam się po niego sięgnąćpoza tym ja mam wysokie swoje tętno więc często trudno było rozpoznać czy detektor wykrywa serce dziecka czy moje.
W tej ciąży pewnie będę używać na późniejszym etapie.

Genadia
Mnie mimo wszystko się przydał bardzo tylko musiałam być z mężemBo właśnie zastanawiam się na ile to uspokaja, a na ile przyprawia o zawał w wypadku trudności ze znalezieniem tego tętna![]()

Ja bym chciała mieć domowe USG

Usagitsukino
Haha no nie? I codziennie USG, potem ktg PYK!Mnie mimo wszystko się przydał bardzo tylko musiałam być z mężemsama nie wiem czy bym znalazła tętno i pewnie wpadła w panikę. I ja go używałam jakoś chyba nie wcześniej niż w 14tc, dokładnie nie pamiętam.
Ja bym chciała mieć domowe USG![]()

Teraz właśnie googluje to są takie co dopiero po 16 tygodniu wykrywają, a są takie co już od 10 tygodnia działają. Hmm no przemyśle temat
Karpatka89
Ja używałam i to było moje zbawienieAle wtedy też można schizować, jak nagle tych ruchów nie będzie, no nie dogodzisz

Nie wiem czy mam rację czy nie ale wydaje mi się że detektory na wczesnych etapach sprawdza się raczej u szczupłych kobiet, ze względu na ilość tkanki tłuszczowej, tzn im mniejsza tym łatwiej chyba to tętno znaleźć, ale tu mogę się mylić więc jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi

Lubiekluskikladzione
Możliwe, że tak jest- ja jestem bardzo szczupła i właśnie nie było problemu już w 10tc, później też badałam co kilka dni i zawsze znajdowałam tętnoJa używałam i to było moje zbawieniepóźniej sprzedałam i żałuję, pewnie znów kupię. Ja też dość wcześnie wyczuwałam tętno dziecko ok 11 tygodnia ciąży. Tylko z detektorami dziewczyny dzielą się na 2 grupy- te które to uspokaja i te które kiedy nie znajdują tętna panikują i jadą na IP więc jeśli ktoś jest w drugiej grupie to po prostu dla własnego świętego spokoju powinien unikać.
Nie wiem czy mam rację czy nie ale wydaje mi się że detektory na wczesnych etapach sprawdza się raczej u szczupłych kobiet, ze względu na ilość tkanki tłuszczowej, tzn im mniejsza tym łatwiej chyba to tętno znaleźć, ale tu mogę się mylić więc jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi![]()
Korzystałam przy drugiej ciąży. Nie powiem uspokajało. Ale na tym etapie naprawdę niziutko trzeba szukać dzidziolkaAle wtedy też można schizować, jak nagle tych ruchów nie będzie, no nie dogodzisz
reklama