reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Dziewczyny jakich balsamów do ciała używacie w ciąży? Okazuje się że wszystko co mam w domu nieodpowiednie dla kobiet w ciąży a mam tak wysuszona skórę że już nie wyrabiam 🥴
Ja w sumie się smaruje cały czas tym samym 🙈 nawet mi do głowy nie przyszło sprawdzać

Edit. Nic wcześniej nie miałam na żadnych kwasach czy retinolu, a przy tym tylko mi się czerwona lampka zapala.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi sie świetnie sprawdzil olejek arganowy, używałam praktycznie tylko jego glownie na brzuch i balsamu na M na rozstępy na piersiach (i tak sie pojawily na piersiach i to dosyć spore, a na brzuchu o dziwo nie)

Ja w sumie się smaruje cały czas tym samym 🙈 nawet mi do głowy nie przyszło sprawdzać

Edit. Nic wcześniej nie miałam na żadnych kwasach czy retinolu, a przy tym tylko mi się czerwona lampka zapala.
Ja też nie sprawdzałam ani balsamów ani kremów o_O ale serio te z kwasami czy retinolem mają szansę zaszkodzić? To są dość niskie stężenia..

Ale ja też nie przepadam za balsamowaniem się chociaż ostatnio kusił mnie z Rituals jakiś 🤣

Uzywalam takiego wyszczuplającego co mocno rozgrzewa, to wpadłam na to że nie powinnam go za bardzo używać. I wtedy znajoma co ma już dzieci mi powiedziała że wiele jest których się nie powinno stosować. Chyba po prostu kupię w Rossmanie coś typowo dla kobiet w ciąży, bo to dużo zachodu sprawdzać składy czy nie ma czegoś szkodliwego 😬

reklama
Ja też nie sprawdzałam ani balsamów ani kremów o_O ale serio te z kwasami czy retinolem mają szansę zaszkodzić? To są dość niskie stężenia..

Ale ja też nie przepadam za balsamowaniem się chociaż ostatnio kusił mnie z Rituals jakiś 🤣
Podobno poza przenikaniem do ciała chodzi też o skłonność do przebarwień w ciąży. I do tego dziś wyczytałam że niektóre olejki eteryczne mogą wywoływać skurcze. Ale nie wiem na ile to prawda 🤷

Do góry