reklama
Hashi
Fanka BB :)
Może krwiaczek? To jakaś plaga…Hejka kochane. Dziś zobaczyłam u siebie plamienie brązowe. Kompletnie się nie spodziewałam tego co zobaczyłam na papierze. Leżę i odpoczywam. Boję się że to się powtórzy.
Jeszcze coś mi w przedramię weszło i pali mnie żywym ogniem i ciągnie…
Hashi
Może też pękło jakieś naczynko na szyjce, ja miałam tak w pierwszej ciąży, ze stresu od razu do byle jakiego ginekologa, a tam krople krwi na szyjce i okazało się, że jest tak unaczyniona, ze po prostu pękło jakieś naczynko i stąd te brązowe plamienia. Jeden dzien jeszcze brudziłam i potem już wiecej sie to nie powtorzylo.Wieczorem jeszcze jedną plamkę na majtkach znalazłam i narazie do teraz czysto.
Karpatka89
Rzeczywiście jak widać nawet po ostatnich wpisach okazuje się, że plamienia są ciąży to nawet nie jest wyjątek, może nie reguła, ale jak widać dość powszechnie się zdarza. Ja w poprzedniej ciąży też miałam, pamiętam jak to wpływało na obniżenie nastroju i niepokój czy wszystko ok.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby plamienia ustały i było spokojniej
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby plamienia ustały i było spokojniej

xewee
Moderator
Ja miałam na początku gdzies delikatne plamienie kilka godzin po stosunku, a nigdy wcześniej nie miałam, wiec tam w środku w czasie ciąży musi sie sporo zmieniać. Nie powiem, przez chwilę też sie przestraszyłam.Rzeczywiście jak widać nawet po ostatnich wpisach okazuje się, że plamienia są ciąży to nawet nie jest wyjątek, może nie reguła, ale jak widać dość powszechnie się zdarza. Ja w poprzedniej ciąży też miałam, pamiętam jak to wpływało na obniżenie nastroju i niepokój czy wszystko ok.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby plamienia ustały i było spokojniej![]()
Nie mam pojęcia. Starałam się nie panikować. Gdyby coś mnie dodatkowo bolało albo było tego więcej to pojechałabym do szpitala. Narazie obserwuję. Jutro czeka mnie jeszcze podróż pociągiem 5h i za tydzień powrót. To już ostatni mój wyjazd. W żadnej z ciąż nie zdarzyło mi się takie plamienie.Może krwiaczek? To jakaś plaga…
MamaKsawcia
Zaangażowana w BB
Widzę że nie byłam sama z plamieniami . U nas plamienia zaczęły się w 6 tyg. i wtedy lekarz powiadomił nas że mamy niewielkiego krwiaka 1,5 cm . Przesypiała leki i kontrol za 2 tyg. niestety w 8 tyg było już prawie 3 cm . Był ogromny strach
kolejna kontrola w 10 tyg. krwiaka brak . Rozmawiałam z lekarzem że coraz częściej zdarzają się te krwiaki . Najważniejsze to odpoczynek .
Obecnie 12tyg 3 dzień
Pozdrawiam styczniowe mamy
Obecnie 12tyg 3 dzień
Pozdrawiam styczniowe mamy
reklama
MamaKsawcia
Zaangażowana w BB
U nas brązowe plamienie okazało się czyszczeniem krwiaka którego miałam . Było to skąpe plamienie.Hejka kochane. Dziś zobaczyłam u siebie plamienie brązowe. Kompletnie się nie spodziewałam tego co zobaczyłam na papierze. Leżę i odpoczywam. Boję się że to się powtórzy.
Jeszcze coś mi w przedramię weszło i pali mnie żywym ogniem i ciągnie…
Myślę że jak ci się to powtórzy to warto udać się na SOR . Trzymam mocno kciuki