reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Dziewczyny, czy badania prenatalne te 1 są robione przez brzuch czy nie? Chciałam zabrać syna ze sobą i nie pamiętam już jak to było...
Ja pierwsze miałam dopochwowo i przez brzuch, teraz pytając mówiła, że zobaczymy, jesli bedzie ładna widocznosc to zrobimy tylko przez brzuszek, jesli nie to dopochowow. 🤗

reklama
Dziewczyny, polecacie jakieś suplementy na teraz? Kończy mi się opakowanie pregnastart i myślę nad zmianą.
I kolejne pytanko, czy smarujecie już czymś brzuszki? Jakaś sprawdzona polecajka przeciw rozstępom?
Aaa co do smarowania to robie to samo co w pierwszej ciązy, szczotkuje ciało na sucho, co 2 dzień, czasami codziennie. Rankiem krem mustela, na noc olejek ze słodkich migdałów lub mustela.
Pamiętam, że w 36tc bardzo zaczynała mnie swędzieć skóra i smarowałam się zdecydowanie częściej i to pomagało. Zero rozstepów.

Ja polecam olejek z Musteli, w 1 ciazy używałam już od pozytywnej bety 😅 na wieczór.
Teraz zaczęłam z tydzień temu. Też mi się udało bez rozstępów, mimo, że i mama i siostra miały niewielkie po ciąży.

Aaa co do smarowania to robie to samo co w pierwszej ciązy, szczotkuje ciało na sucho, co 2 dzień, czasami codziennie. Rankiem krem mustela, na noc olejek ze słodkich migdałów lub mustela.
Pamiętam, że w 36tc bardzo zaczynała mnie swędzieć skóra i smarowałam się zdecydowanie częściej i to pomagało. Zero rozstepów.
Ja tylko szczotkowalam ciało w pierwszej ciąży i też zero rozstępów - nie wiem czy to zasługa szczotkowania czy genów

Zaleceń brak, twierdził, że większość kobiet na takie krwiaki i, żeby się nie przejmować. Ja sama z siebie jedynie co, to przestałam uprawiać seks. Dziecko muszę podnosić siłą rzeczy nadal

reklama
Do góry