reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Dlarefo na razie korzystam póki mogę, chociaż glukoza na czczo wyszła okej to mam wątpliwości co do tego co będzie dalej 🤣.
Ale tu sie pojawia mój kolejny, po nie połykaniu tabletek problem. Krzywa cukrowa - smak mnie nie przeraża ale nie ma opcji że ja to w 5 minut wypije. Jednak nerwica lękowa czasem daje o sobie znać i z tego co „testowałam” w domu to wypicie kubeczka wody/soku/coli zajmuje mi 15 minut, automatycznie mam blokadę przełyku. Tylko małe łyki co jakiś czas. Bo inaczej nie przełknę.
Ja w pierwszej ciąży dostałam glukozę do wypicia blisko 400ml, myślałam że wybuchnę 😱
Za to w drugiej taką samą glukozę rozpuścili mi w max 100ml i był luzik, jednak co miejsce to inaczej
Kupilam sobie cytrynową i to było aż za kwaśne ale dało się wypić

@PaulinkaP Zdrowka i oby do szybkiego wyleczenia!

Ja strasznie zle sie czuje teraz, i wlasnie zdałam sobie sprawę dlaczego, rano bylo wszystko ok, poszlam do pracy, bylam sama,troche sie dzialo, zestresowalam sie i jak juz przyszła kolezanka na drugą zmianę to nagle chyba moje ciało odpuściło tą całą mobilizacje i powiedziało dość, pojawiło sie wszystko na raz, mdlosci bole brzucha bole pleców glowy, ciągnięcie w pachwinach, senność... wróciłam leżę..I nie moge wymyslec co mi moze pomóc. Chyba ze cos mnie bierze, bo zaczęło mnie tez boleć gardlo🤔
a tak miałam Was pytać jak w pracy sobie radzicie, bo ja bez drzemki połodniowej ledwo zipię!

Ja w pierwszej ciąży dostałam glukozę do wypicia blisko 400ml, myślałam że wybuchnę 😱
Za to w drugiej taką samą glukozę rozpuścili mi w max 100ml i był luzik, jednak co miejsce to inaczej
Kupilam sobie cytrynową i to było aż za kwaśne ale dało się wypić
O jaki temat, dzisiaj miałam krzywą cukrową 😅 no tak po 45 min od wypicia to zamknęłam się w toalecie o siedziałam tam dosłownie z taką miną: 🤢 starając się z całych sił jednak to w sobie zatrzymać 😵‍💫 okropne katusze
Wyszedł mi cukier na czczo 93 tydzień temu i dostałam skierowanie właśnie na obciążenie, ale dzisiaj na czczo 90 (w sumie to odkąd pamiętam to zawsze mam ok 90), a po 1h i po 2h już ni pamiętam ale wszystko w normach. Całe szczęście! ❤️ do słodyczy to akurat strasznie mnie ciągnie 😅

reklama
Do góry