• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

A w te stronę to się nie spotkałam nigdy. Ja się przestraszyłam bo ja przed ciążą miałam tsh ok, a tu nagle sporo ponad normę :( No i też w sumie nie dopytałam jak to wszystko wyglada lekarza. Mam jeszcze wizytę na NFZ 11-stego ale ten lekarz mi jeszcze tych badań nie zlecił więc nie wiem czy się przyznawać czy Nie. W ogóle nie wiem też czy nie odwołać tej wizyty bo jak mi założą kartę na NFZ i nagle przestanę przychodzić to się boję, że będę wydzwaniać czy coś.
Ja chodzę i prywatnie i na fundusz. Lekarzowi na fundusz od razu powiedziałam że to z oszczędności a prywatnie pójdę jeszcze raz czy dwa i kończę. Plan był chodzić właśnie prywatnie ale ten drugi lekarz też jest w porządku i podoba mi się ta przychodnia. Tak wogule jest przy szpitalu i oddział neonatologii też mają, Prenatalne robią na miejscu- ogólnie jest ok.

reklama
A w te stronę to się nie spotkałam nigdy. Ja się przestraszyłam bo ja przed ciążą miałam tsh ok, a tu nagle sporo ponad normę :( No i też w sumie nie dopytałam jak to wszystko wyglada lekarza. Mam jeszcze wizytę na NFZ 11-stego ale ten lekarz mi jeszcze tych badań nie zlecił więc nie wiem czy się przyznawać czy Nie. W ogóle nie wiem też czy nie odwołać tej wizyty bo jak mi założą kartę na NFZ i nagle przestanę przychodzić to się boję, że będę wydzwaniać czy coś.
Przy podwyższomym tsh trzeba się zgłosić do endokrynologa. Ponadto ważne tez jest ft4. Ja leczę niedoczynności i miałam już tsh ok 1 a po zajsciu w ciążę też mi wyszło ponad normę i mam zwiększoną dawkę. Najlepiej szybko reagować.

Z tym tsh to ja juz jestem durna dziewczyny 🤯 zerknęłam w wyniki z poprzedniej ciąży z synem , i tam mialam prawie 5 !
I nikt nic nie mówił że źle , nie brałam zadnych leków nic ...
Ostatnio jak robiłam wyniki wyszło 4.010 mIU/l
Dzisiaj robiłam te dodatkowe wyniki i tak się przedstawiają :
TSH
Wynik: 3.718 mIU/l
Normy: 0.55 - 4.78 mIU/l
fT3
Wynik: 5.04 pmol/l
Normy: >21 lat: 3.5 - 6.5 pmol/l
fT4
Wynik: 13.66 pmol/l
Normy: >21 lat: 11.5 - 22.7 pmol/l
P.ciała anty-TPO
Wynik: < 6.6 IU/ml
Normy: <13.8 IU/ml
P.ciała anty-TG
Wynik: 1.3 IU/ml
Normy: <4.5 IU/ml

I moj lekarz mowi ze to dobre wyniki !...
Jutro mam do endokrynologa więc zobaczę zo powie.

Z tym tsh to ja juz jestem durna dziewczyny 🤯 zerknęłam w wyniki z poprzedniej ciąży z synem , i tam mialam prawie 5 !
I nikt nic nie mówił że źle , nie brałam zadnych leków nic ...
Ostatnio jak robiłam wyniki wyszło 4.010 mIU/l
Dzisiaj robiłam te dodatkowe wyniki i tak się przedstawiają :
TSH
Wynik: 3.718 mIU/l
Normy: 0.55 - 4.78 mIU/l
fT3
Wynik: 5.04 pmol/l
Normy: >21 lat: 3.5 - 6.5 pmol/l
fT4
Wynik: 13.66 pmol/l
Normy: >21 lat: 11.5 - 22.7 pmol/l
P.ciała anty-TPO
Wynik: < 6.6 IU/ml
Normy: <13.8 IU/ml
P.ciała anty-TG
Wynik: 1.3 IU/ml
Normy: <4.5 IU/ml

I moj lekarz mowi ze to dobre wyniki !...
Jutro mam do endokrynologa więc zobaczę zo powie.
Endokrynolog powinien dążyć do obniżenia tha. Da Ci np eutyrox 25. Ja biorę teraz 125 i szczerze to nie ma się co obawiać tych leków. Ja żadnej różnicy nie odczułam podczas brania. Ani nie zmieniła mi się waga ani nic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry