reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

W takim razie ze spokojną głową wyruszam dziś na poszukiwanie terminu ... swoją drogą to obłęd, by nie móc choć raz w roku pójść do zębologa bez czekania na wolne terminy z NFZ ... a może to ja tylko w takiej dziurze mieszkam ;)

reklama
Mariolka powiem CI szczerze, że ja nawet nie pytam o wolne terminy na fundusz - bo wcześniej by mi zęby wypadły. Tak więc to nie kwestia dziury w jakiej mieszkamy :)) ale ilości chętnych - tak sądzę. ::)

U mojego dentysty też się czeka, mimo, że chodzę prywatnie, a to dlatego, że ma około 4 tysiące pacjentów stałych i jest najlepszy w okolicy. Do tego chirurg.

Ja tez mam problem z zabkiem ;D no i musze poczekac jak moj dentysta wroci z urlopu bo do innego nie pojde bo sie boje :p

Wczoraj byłam na kontroli u ginka. Potwierdził, że bóle, ktore miałam w zeszłym tygodniu, są wywoływane przez rozrastanie się macicy. Jednak ostrzegł mnie, że ból na dole brzucha może być groźny, więc jeśli będzie powtarzał się często a jego siła będzie duża, to natychmiast mam się zgłosić do niego. Poza tym wszystko jet ok. USG nie miałam jeszcze robione bo u mnie jest dopiero końcówka 18 tygodnia. Ale o dziwo przytyłam. Ważę już o 1,7 kg więcej niż przed ciążą, czyli 55,2 kg :laugh: Ciekawa jestem ile przytyję do końca ciąży :laugh:
Niestety jak wróciłam od doktora, to dostałam ataku migreny i przeleżałam całe popołudnie i wieczór w łóżku, a w nocy za to spać nie mogłam :(

Monika nie ma się co stresować lekkimi bólami, wiadomo, że rośniemy, a to się czuje. Dobrze że u Ciebie w porządeczku.
Wagę masz niezłą, bo ja już 4 kilo do przodu. Ufffff ale potem będę się martwić :D

Ja idę dziś do ginka, postaram się zameldować wieczorkiem

Lorien powodzenia u gina daj zanc potem jak bylo!!

Monika ja tez mam takie bole i moj gin powiedzial mi dokladnie to samo,no i ze trzeba duzo odpoczywac,a co do kilogramow ja tez juz mam 4 do przodu ale sie nie martwie bo przede mna conajmniej jeszcze 10 :laugh:

Lorien powodzenia na kontroli.

A co do kilogramów, to mam nadzieję, że w sumie za dużo ich nie będzie. Moja siostra w ciąży przytyła tylko 10 kg. Praktycznie wszystko zgubiła w ciągu pierwszego miasiąca po porodzie. Ona to miała szczęście :laugh:

reklama
Monia to ja juz przytylam polowe tego co Twoja siostra :o :) A co bedzie dalej?? A moj ginek na każdym badaniu twierdzi ze babel bardzo szybko rosnie..

Do góry