Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Odpuść - jeszcze poczekaj no i przede wszystkim to zależy jaką masz pracę.Najważniejsze że zdrowy maluszekWitam kobietki... Nie pisałam nic wczoraj, bo późno wróciłam...byłam na USG, dzidzia zdrowa, waży już 530 gram
wg USG dzidzia jest o tydzień starsza, czyli wg tego USG termin byłby na 2 stycznia, no zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-)
Płeć nadal nieznana...wiecie co kobietki, moja dziecko jest tak wstydliwe, że przez 40 minut nie zmieniło pozycji i miało tak zaciśnięte nogi, że lekarz z żadnej strony nie mógł podejrzeć...Lekarz sam się dziwił, że tak mocno trzyma nóżki...Hm...a mamusia i tatuś prosili maleństwo, żeby się okazało
byłam trochę zawiedziona...za mocno nastawiłam się, że poznam płeć...Już straciłam nadzieję, że poznam płeć do porodu...
Dormark trzymam mocno kciuki za pozytywne wyniki!!!
A kobietki, któe poznały wczoraj płeć-Gratuluję synusiów!!!
A zapomniałam napisać, że moja córcia się rozchorowała :-( Ma straszny katar i gorączkę...to na pewno zaraz i ja będę chora, w nocy bolało mnie gardło...wstrętne choróbska!!!

WitajPozdrawiam Was
Ja mam termin na 17 stycznia....już nie mogę się doczekać.To moja druga ciąża,mam synka 6 letniego i teraz czekamy na ....córeczkę.Tak na 100 proc lekarz jeszcze nie mówi ,ale siusiaka nie widać.Nieważne ,najważniejsze żeby wszystko było O.K.
dbajcie o siebie i swoje maleństwa![]()

Witamy ponownieCześć dziewczyny!:-)
Pisałam już do Was wcześniej, ale z braku czasu się nie udzielałam.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w Wasze szeregi…?;-)
Termin porodu (według OM) wypada na 08 stycznia, ale myślę i liczę na to, że będzie wcześniej – byle w styczniu.Mam już synka Michasia, również ze stycznia (30), a ja „urzęduję” najczęściej na lutówkach 2008.
Będzie mi miło Was bliżej zapoznać!
Pozdrawiam!

. Ale pogoda cudowna więc musimy korzystać

dobrze, że możesz prasować a kupiłas już to żelazko? :-)Witajcie.
Bylam dzis na wizycie.Okruch wazy pol kilo:-)
Podczas USG pani doktor wyczula skurcz,podlaczyli mnie pod KTG..lezalam tak ponad godzine....Niestety skurcze sa za czeste,za bolesne,szyjka za miekka i znowu sie lekko skrocila....
Poinformowala klinike we Frankfurcie,do ktorej mam sie udac gdyby miala wiecej niz 3 bolesne skurcze na godzine....
Na razie biore uderzeniowa dawke magnezu i mam zalecony oszczedny tryb zycia.Tzn. moge sobie pomalu czlapac,ale nie moge nosic,odkurzac,dlugo stac,zadnego sexu,masowania okreznymi ruchami brzucha...Ogolnie moge nic.
Ale dam rade. Jestem w dobrych rekach i to mnie podtrzymuje na duchu:-)
Milego wieczoru:-)
Jolu ale Ty masz termin typowo grudniowy patrzac na Twoj suwaczek, wiec jestes z nas chyba w najbardziej zaawansowanej ciazy, wiec masz prawo przytyc wiecej.
Moze byc tak ze teraz przytyjesz juz malutko, nie ma na to reguly. Jestes juz w 25 tyg. wiec jeszcze 2 tyg i zaczniesz ostatni trymestr. W 9mies sie juz podobno nie tyje a nawet podobno duzo kobiet traci 1kg. Wiec w sumie przed Tobą 2 mies przyrostu wagi, moze to byc max 3kg jeszcze.Nigdy nie wiadomo, kazdy organizm to indywiduum;-)
Obys miala racje bo zalamka, a jeszcze do PL lece za tydzien to mnie tam podkarmia
Kasiu faktycznie koszmarna wysypka, biedny ten Twoj maluszek, a to go swedzi?
Kacha oj faktycznie nieźle Olisia wysypałotez stawiam że to antybiotyk
Joasia a mi strasznie czas leci ja się czuję jak w 15 tygodniu ciąży ;-)
Jola no to sporo Ci się przybrało ale też trzeba patrzeć że chudzinki wiecej mogą ;-)

Hurrra nie trzeba operowac jest to jakies stary krwiak ktory sie sam wchlonie a m mial obiawy przez stres , i malo snu, ma sie oszczedzac i zwolnic tempo. Pozatym dziekuje
wam kochane nie ma jak bb. Ja od poczatku ciazy porzytylam 4 kg ale kazdy jak mnie widzi twierdz, ze mam maly brzuch. Moj maly skarb calymi dniami spi a za to wieczorem to chyba dyskoteke wyprawia brzuchu.Kiedys slyszalam taka opinie , ze jak sie ma jasna kreske na brzuchu to bedzie chlopczyk a jakaciemna to chlopczyk? Czy wam sie zgadza ?Bo ja mam bardzo jasna i rzeczywiscie bede miala chlopczyka.