reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Nikki bardzo się cieszę, że jesteście już w domku:-)
Ivi gratuluję zdrowego Tymusia :-)
Kaja najważniejsze, że z Dzidzią wszystko w porządku, w końcu się dowiesz kto tam się w brzuszku ukrywa ;-) Może tak być, że Córcia i wstydzi się "gabryśkę" pokazać :-p:-D

reklama
nie wolno masować brzuszka!!!!!! to mnie pielęgniarki zadziwiły, ale tak jest :nerd:

No pisalysmy to juz pare razy na BB ze nie wolno masowac.
Ja sie dowiedzialam od mojego gin, i tez bylam wtedy zszokowana
Masowalam w 18tyg i przez to dostalam skurczy.

Kaja super ze dzidzia w porzadku, a na płec no cuz jeszcze trzeba troche poczekac, widocznie chce Wam zrobic niespodzianke:)

Agagsm koniecznie wklej fotke brzuszka z narysowaną dzidzią!!!:happy:

No właśnie - niespodzianka :tak: i wstydliwa może być :tak:
Dziewczyny a w którym tygodniu robi się standardowo kolejne USG? Nie mam pojęcia a na początku ciązy powiedziałam lekarzowi, że chcę tylko te trzy. Rozmyślam nad zmianą decyzji :-D i on mi zrobi jak będę chciała ale kiedy jest takie planowe?

Jeju ale dzisiaj produkcja ruszyła na skalę masową!

Nadineczka oszczędzaj się masakra dzidzia najważniejsza przeraził mnie twoj post!!!
Kaja_10 mnie też zamurowało i prawdę powiedziawszy chyba żadna z nas jeszcze o tym nie myśli, a ciotkę swoją drogą masz świetną
Nikki super wieści to teraz już będziesz spokojniejsza, ale goraczka! Kobieto uważaj na siebie!:tak:
Sandrg połóż się i odpocznij a jak nie przejdzie to może zadzwoń do gina:tak:
Ivi bardzo się cieszę!!!Gratuluję synusia!!!:-D
Andzia76 hehe rzeczywiście to taka śmieszna i niesamowita radosć z siusiaka:-D
Kaja_10 tak to mi nie chciało się pokazać, ale po tygodniu poszłam raz jeszcze i było wyżej i gin dojrzał, także nic straconego, hehe niedługo się dowiesz!!!ważne że zdrowa!:-D
Karoli4 no to gratuluję wyników, a cukier się ułoży, trzymam w takim razie kciuki za egzaminy, dasz radę myśl o dzidzi i będzie dobrze i sie za bardzo nie denerwuj, a no idobrze wypnij brzuszek, choćby nieduży:tak:;-)

Dziewczyny do M chyba cośdociera chociaż jeszcze nie gadaliśmy bo padam na pysk, odkurzył, wyprowadził psa i dał mi buzi i jest bardzo miły:-D

A co się dzieje z Kruszynką?:confused: my jutro jedziemy do mojej mamy na urodzinki kupiłam jej sweterek, już się nie moge docezkać będziepyszne jedzonko i zostaniemy na noc suuuper:-D:-D:-D

powoli się żegnam i szykuję do spania, a dzidzia chyba się w bok przekręciła bo ją słabiej czuję nić jak nóżki były w dole:tak:

Kaja_10 mój gin robi usg przy każdej wizycie czyli co miesiąc, a jak jestem częściej jak wczoraj to też miałam

Dziękuję za miłe powitanie :-)
Muszę jeszcze teraz podszkolić się "technicznie"......suwaczki, obrazki, zdjęcia, itp. :-)) zobaczymy kiedy będzie kolejny mój wpis :-))
Pozdrawiam jak zawsze serdecznie.

Kaja 10 miałam na uSG dokładnie tak samo. Człowiek sie cieszy,ze maleństwo zdrowe a jednocześnie jest rozczarowany, że nic nie pokazało:-(. A kolejne USG dopiero 30tydzień.:wściekła/y:

A mnie było obojętne co się kryje między nóżkami......(tym razem), ale pamiętam, że w pierwszej ciąży bardzo się nastawiłam na chłopca, a tu z początkiem dziewiątego miesiąca lekarz stwierdził, że może się uda drugim razem. W pierwszej chwili SZOK, niedowierzanie, początki prawie że DEPRESJI ;-) i jak to w bajkach bywa.........nie wyobrażam sobie lepszego zakończenia niż narodziny mojej córeczki, która jest teraz moją dumą i mam nadzieję będzie wspaniałą siostrą dla swojego braciszka :-)
Od tamtych pamiętnych czasów minęło już 11 lat, a ja przestałam się w życiu nastawiać ;-) Nie wybrzydzam, biorę co jest i dają :-))))
Pozdrawiam zwyczajowo i życzę dobrej nocy.

A mnie było obojętne co się kryje między nóżkami......(tym razem), ale pamiętam, że w pierwszej ciąży bardzo się nastawiłam na chłopca, a tu z początkiem dziewiątego miesiąca lekarz stwierdził, że może się uda drugim razem. W pierwszej chwili SZOK, niedowierzanie, początki prawie że DEPRESJI ;-) i jak to w bajkach bywa.........nie wyobrażam sobie lepszego zakończenia niż narodziny mojej córeczki, która jest teraz moją dumą i mam nadzieję będzie wspaniałą siostrą dla swojego braciszka :-)
Od tamtych pamiętnych czasów minęło już 11 lat, a ja przestałam się w życiu nastawiać ;-) Nie wybrzydzam, biorę co jest i dają :-))))
Pozdrawiam zwyczajowo i życzę dobrej nocy.

Dażka, od moich niepamiętnych czasów minęło 16 lat :-D:szok: i z zasady też mi wszystko jedno. Tak tylko osobowo bardziej już mi się marzyło gadać ot to.. :-) Nie wybrzydzam, broń Boże - byle zdrowe było bo z pierwszym tak super nie poszło. Ale stare dzieje.... teraz nie biorę pod uwagę innej opcji. ;-)
Miłej nocki Wam wszystkim ;-)

reklama
Ja tez zycze wam milej nocki i mam pytanie czy wasze skarby kopia was tak na dole bo moj skarb tylko tam mnie kopie i juz sie martwie czy oby nie za nisko i niekiedy brzuch mi twardnieje a do wizyty ponad tydzien a nie chce panikowac , choc wydaje mi sie ze ja zawsze panikuje po 2-3 tyg od wizyty ,ale tak ma m po utracie 2 .
i cos na dobranoc

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ...
Więc któregoś dnia zapytało Boga:
* Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ??"
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą.
* Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym ??
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy.
* A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ??
- Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
* A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ??
- Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić.
* Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ??
- Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
* Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ...
- Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy Cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ...
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
* Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ...
- Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ...
Będziesz do niego wołał :
"M A M U S I U "

Ostatnia edycja:
Do góry