reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Co do dziwnych snów mi się ostatnio śniło, że sobie śpie w domu i nagle się budzę i ja rodzę, ba nawet już widać główkę dziecka ;-) Krzyczałam coś do męża, aby coś zrobił np. zadzwonił po pogotowie, ale on nic stał jak słup soli. No i urodziłam na łóżku... nie było skurczy, bóli i wogóle... ale się na końcu okazało że urodziłam gumową lalkę :-D:-D:-D Na której ostatnio położna pokazwała poród.

Mój maluszek coraz aktywniejszy. Ostatnio tak szalał, że się śmiałam, że pierogi ruskie mu najwyraźniej bardzo smakują ;-):-D

agniecha83 będzie dobrze :-)

Ja staram się jeść więcej owoców. Tylko niestety co ja poradzę, ze po zjedzeniu sporej ilości winogron i ogromnego jabłka dziś nawet nie poczułam że coś zjadłam. Dopiero jak zjadłam pączka przestałam być głodna, a odczekałam więcej niż 20 minut ;-)

Joasia wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu, aby było ich jak najwięcej.

z tego testu: Baby sex prediction test. Choose sex of baby. Gender predictor wyszło mi na 70% ponoć chłopaka się spodziewam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!!
My już po wizycie :)
Jednak mój sen proroczym się nie okazał ;) Mój synek nadal jest synkiem ;D
Nie będę miała córci :)
Dzidziuś jest zdrowiutki, ma 20 cm + nóżki, brzuszek ma obwód 12 cm (tak przynajmniej zapamiętałam), serduszko bije mu szybciutko :) A buźke i oczka ma takie śliczne, że po prostu odplynelam jak to zobaczylam :) Mimo, ze to tylko 'szkielet' ;p
Mój synek na koniec USG pomachał mi lewą rączką ... Już nie mogę się doczekać, żeby dotknąć, przytulić, pocałować moje maleństwo :)

Miłego dnia Dziewczyny!!

troche sie pomylilam bo w pierwszej ciazy na tym etapie mialam okolo10kg na plusie;-)a w rezultacie przybylo mi 23kg a teraz mam heh mozna by rzec ze tylko 5kg;-)za bledy przepraszam bo zasugerowalam sie liczac od poczatku karty ciazy a te mi lekarz dal dopiero w 2 m-cu

Witajcie ciężaróweczki.
W końcu dotarłam do domu. Zaliczyłam dziś dentyste i mam już swięty spokój z ząbkami. A na dodatek facet mnie tak rozśmieszał, że nie mogłam wysiedzieć na fotelu z otwartą gębą... Kto by pomyślał, że na fotelu dentystycznym będe się tak rechotać:-p:-D Na krwawiące dziąsła zalecił mi lakalut activ.
Potem byłam po odbiór wyniku z testu coombsa i okazało się, po ponad półgodzinnych poszukiwaniach, że babki w laboratorium pobrały o jedną próbówke krwi za mało i kłuli mnie znowu. Ale babki były bardzo sympatyczne, a igieł się nie boje to jakoś to przeżyłam
Chcieli zrobić od razu wynik, ale nie chciało mi się dłużej czekać, więc powiedziałam, że przyjde w pon.:-D:-D:-D
A potem zakupyn, no i teraz obiadek się gotuje.

Zalożyli blokadę z komunikatem że strona zawiera treści związane z sexem,:-) ale się uśmiałam, no raczej bez tego to bym nie była w ciąży, na dodatek nasz informatyk tez ma żonę w ciąży, ale ona nie jest na żadnym forum bo twierdzi że to strata czasu:-(

.

:-D:-D:-D:-D:-D

u mnie wykluczyli odklejanie się łożyska :nerd: wydaje mi się, że po prostu jakieś naczynko pękło no bo innego wytłumaczenia nie znalazłam :baffled:

Nadineczko, a co ci napisali w wypisie ze szpitala?

\

Nic ja zmykam dalej do pracy, dzisiaj 5 rocznica ślubu.. niby tylko 5 ale zawsze już coś :-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!

czy was też bola plecy na dole?bo mnie od wczoraj cos rozbolały:szok:

mnie bolą praktycznie od początku ciąży. Tylko ja mam skrzywienie kręgosłupa, to daje teraz znać...

Witajcie!!
Dzidziuś jest zdrowiutki, ma 20 cm + nóżki, brzuszek ma obwód 12 cm (tak przynajmniej zapamiętałam), serduszko bije mu szybciutko :) A buźke i oczka ma takie śliczne, że po prostu odplynelam jak to zobaczylam :) Mimo, ze to tylko 'szkielet' ;p
Mój synek na koniec USG pomachał mi lewą rączką ... Już nie mogę się doczekać, żeby dotknąć, przytulić, pocałować moje maleństwo :)

Miłego dnia Dziewczyny!!

Gratuluje zdrowego, rozbrykanego synusia:-D

dziewczyny,na naszym wątku pt: "obstawiamy-chłopczyk czy dziewczynka" ,morka podała link do kalkulatora płci.Nie wiem jak,ale to chyba działa bo posprawdzałam wszystkie znajome...a ostatnio w moim otoczeniu chyba rozwiązał się worek z ciążami.Kilka już urodziło i płeć zgadza się z tym kalkulatorem...jak również z usg a niektóre miały nadzieję,że jednak usg się myli!!...już dzisiaj,jak widać, baaardzo rzadko.

Baby sex prediction test. Choose sex of baby. Gender predictor

morka a może kalkulator i w Twoim przypadku ma rację?Te zachcianki...i to na słodko...chociaż nie ma na to reguły,to może jednak coś w tym jest...

jak widzę,to na razie ja najwięcej na plusie...a przed ciążą ważyłam 53 kg :(
Mi wyszło na 82% chłopak, ale z datą poczęcia szczeliłam, bo nie mam pojęcia:dry: Ale i tak myślę, że będzie chłopak, choć zupełnie inaczej wyglądam teraz niż przy Simonie. U mnie plus 8:no:

Witajcie!!

Miłego dnia Dziewczyny!!
Gratuluję zdrowego syneczka:-)

na wypisie napisali strasznie brzmiące słowa: poród przedwczesny zagrażający:crazy:

tak jestem na zwolnieniu do końca miesiąca, ale chyba przedłużę, bo tu nie chodzi już tylko o mnie ...

ale ciężko nic nie robić w domu, ale jeszcze z dwa dni muszę i dopiero powoli się rozpędzać, czy któraś brała no-spę fortę i diphergan?

Oj, to chyba oni wszystkim piszą to samo, stały-dyżurny tekst:-p;-)
No i widze, że wkońcu zmądrzałaś co do l-4:-p;-)

Mi po szpitalu też kazali brać no-spe 3 * dziennie. Ale brałam ją tylko przez pare dni, bo potem było ok. A to drugie to nie wiem co to jest?

A mam jeszcze pytanie. Dalej są na oddziale dwaj studencjiki, tacy małolaci- lekarze;-):-D:rofl2:?

I właśnie przypaliły mi się ziemniaki, wrrr....

Ostatnia edycja:
jeden taki młody i nawet przystojny aż głupio było przed nim :zawstydzona/y: ale sam też robił obchód więc chyba już nie student, a drugi taki okrąglejszy to chodził jak piesek za tamtymi ważnymi ;-)

reklama
:-DTo chyba ci sami.:-D Bo jak mnie wypisywali ze szpitala, to był ich pierwszy dzień. Ten przystojniak mnie badał, a ten drugi stał nad nim i tylko zaglądał . I tak mi jakoś nieswojo było, jak we dwójke mi oglądali;-):-p:-D:rofl2:

Do góry