Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie ma sensu. Pozdrawiam wszystkie mamusie, zwłaszcza te nowe. 
? mój mi nie chce pomóc buuu, a komentuje
No czyli jak mieszkam tu i tu płacę podatki i tu pobieram kasę na dzieci to się mogę ugryzć. To w sumie zrozumiałe, choć tak jak piszesz niektórzy myślą, że wszystko im się należyLabamba mam przyjaciółkę w urzedzie co się własnie zajmuje becikowymi itp. polskich emigrantów - możesz się ubiegac normalnie w PL o becikowe, ale tylko jesli nic nie weźmiesz w Irlandii-żadnej kasy od nich - bo polskie urzędy to sprawdzają i jak to mówi moja przyjacióka wszystko wyjdzie w praniu - najpierw ci wypłacą, a jak dojdą dokumenty z Ie, że tam wzięłas też to musisz polską zapomogę zwrócić, bo jak nie to masz skarbówkę na karku! A sprawdzają to, bo koleżanka mówi, że wiadomo jak z Polakami jest - większość myśli, że jak za granicą to nikt nie dojdzie do prawdy![]()
Ostatnio taki koles mnie spytał czy musi spłacić kredyt, który tu zaciągnął skoro wraca do Polski

A ja w tej ciąży czuję się dużo lepiejKruszynka Powiedz mi czy Ty jesteś objęta opieką ginekologa przez całą ciążę w Londynie???Jak to tam wygląda??
mzetka Głowa do góry, nie jesteś sama... ja też mam już dość wszystkiego. Uważam, że pierwsza ciąża jest zupełnie inna niz następna.. W tamtej czułam się o niebo lepiej. Jak nie boli z przodu to z tyłu, jak nie z tyłu to coś nie tak i tak w koło. Wykończę się nerwowo do stycznia... a to tyle czasu.
Apropo cukru ja miałam 135 i mam trzymać dietę, ale juz nie tak rygorystyczną, od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na małe co nie co. Strasznie bije mi cukier po białym chlebie, więc nie mogę go jeść w ogóle.

Ja również krem i oczywiście przy pomocy lusterkaHej:-)!
Nie jestem w stanie nadrobić czytania od poniedziałku. Musiałam jechać do mamy żeby pomóc jej kłaść dynię i wczoraj późnym wieczorem dopiero wróciłam, ale za to mam ponad 20 słoiczków dyni marynowanej - mniam.
Mam pytanie jak jest u was z depilacją bikini chodzi mi o to, czego używacie. Ja do tej pory używałam kremu do depilacji, ale z waszych postów wnioskuje, że używacie maszynek, których ja nie toleruje.
Buźka

Nic nie jest jednak bardzo męczące albo nie na tyle, żebym się martiwła. Jakoś uznaje to za normalne.A ja się pochwalę... czytam was i drugi dzień o tym myślę :-)
Nie mam na co narzekać - może jakbym się skupiła to coś wymyslę... no biegam do toalety, czasem mi twardnieje brzuszek, męczę się szybciej, czasem mi drętwieją stopy lub dłonie. A... uda mi się słoniowate robiąNic nie jest jednak bardzo męczące albo nie na tyle, żebym się martiwła. Jakoś uznaje to za normalne.
Żal mi wielu z was, to moja druga ciąża... i to jak wiecie w duuużym odstępie czasu. Może inaczej podchodzę do tej ciąży... spokojniej?
Czuję się świetnie, czasem senność mnie ogarnia ale pogoda też senna.
Życzę Wam siły i pogody ducha... głowki do góry - wasze nastawienie też jest bardzo ważne! ;-)
Witajcie brzuchate dziewczynki!!!
Nie będę próbowała nadrabiaćNie ma sensu. Pozdrawiam wszystkie mamusie, zwłaszcza te nowe.
Mam nadzieję, ze u Was wsio w pariadkie. Ciekawa jestem czy którejś z Was zdarza się że ma twardy brzuch, a właściwie jego część - u mnie jest to część górna, tak jakby małe się tam wypięło. Żadnego ciągnięcia ani bólu nic z tych rzeczy, tylko czuję się jak słoń i jest mi źle oddychać. Po pewnym czasie ustępuje, nie jest to też regularne. Nie wiem co o tym myśleć.
Macie jeszcze siły na paznokcie u stóp i golenie nóg? mój mi nie chce pomóc buuu, a komentuje
Mam nadzieję, ze tym razem ktoś się do mnie odezwie:-(
bo to właśnie takie dziwne uczucie a chyba ostatnio sporo urósł bo mi brzuchol coraz bardziej ciążowy robi z czego ja sie akurat cieszę
jak pstryknę sobie jakąś fotkę to wkleję.
w 1 ciąży nadal kibelek obejmowałam a wyniki miałam kiepskie i byłam cała osłabiona no i brałam już leki na skurcze które dołożyły mi dolegliowści