• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

Do dziewczyn ktorym skraca sie szyjka, czy sa tego jakies objawy? Ja nie mialam zadnego badania ginekologicznego a ostatnio czuje tam nadole takie opuchniete wszystko od srodka, jakby cos mi napieralo:sorry: Czy to cos moze oznaczac?
Przepraszam jesli zbyt obrazowo opisalam:zawstydzona/y:
Z gor dziekuje za odpowiedz

reklama
Cześć Dziewczyny! Kurcze, niektóre z Was juz trójeczkę mają na suwaczkach :-)
Wczoraj szwagierka zrobiła mnie i M zdjęcie, niby widzę sie codziennie w lustrze, ale dopiero na zdjęciach widzę jaka wielka już jestem :szok:

Co do wietrzenia, to u mnie też wiecznie otwarte okna, M w szoku, a ja i tak spocona. W dodatku pcham się na jego przydział wychodzenia z psem, bo teraz na dworze jest przynajmniej czym oddychać.

Dormark, na tekst rób jedzenie spróbuj rozwiązania sam sobie zrób. Może dotrze, że nic sie w domu samo nie robi i krasnoludków też nie macie? :-)

Kubiaczka, ja ruchów nie liczę, bo jak mam spokojniejszy dzień to małą cały dzień czuję :-)

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Do dziewczyn ktorym skraca sie szyjka, czy sa tego jakies objawy? Ja nie mialam zadnego badania ginekologicznego a ostatnio czuje tam nadole takie opuchniete wszystko od srodka, jakby cos mi napieralo:sorry: Czy to cos moze oznaczac?
Przepraszam jesli zbyt obrazowo opisalam:zawstydzona/y:
Z gor dziekuje za odpowiedz

Wiesz co,nie wiem czy sa jakies objawy,ja poszlam do lekarki bo jakis taki dziwny bol brzucha i wlasnie uczucie napierania nie dawalo mi spokoju,okazalo sie podczas badania ze skrocila sie szyjka,ale czy to byly objawy czy przypadek?Nie wiem....Moja lekarka zalecila mi oszczedny tryb zycia,calkowity zakaz dzwigania czegokolwiek i po 4 tygodniach szyjka wrocila do normy....

Patrysia gin dał ci dwa tygodnie więc absolutnie nic nie rób leż i odpoczywaj zaangażuj rodzinę do roboty może się polepszy i sterydy nie będą potrezbne?
trzymam kciuki musi być dobrze

WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Patrysiu dasz rade,postaraj sie oszczedzac,zwal obowiazki domowe na meza,mame,przyjaciolke i mysl pozytywnie. Moj maluch lezy glowka w dol od 23 tc.od wtedy gdy dostalam skurczy,zre magnez na potege,staram sie robic tylko to co musze...Ja wiem,ty masz dziecko ale wierze w to,ze masz na kogo liczyc,zeby ci pomogl w domu i przy dziecku.....
Bedzie dobrze.....

Patrysia a możesz Dominika wysłać na wakacje krótkie do mamy, teściowej, siostry ?? Masz taką możliwość ?? To dwulatek i nie zrozumie że ty musisz leżeć i robić nic, to co możesz to wstawanie na siusiu i koniec.

WITAM.

Trzymam kciuki za jeszcze kilka tygodni, nie zamartwiaj sie tak bo ci jeszcze zaszkodzi a z tego co sie orientuje to moze wszystko pojsc dobrze ale sie nie znam, sama nie wiem czy ze mna wszystko ok bo sie dziwnie czuje ale tutaj nie badaja ginekologicznie:sorry: Oszczedzaj sie kochana a wszystko bedzie dobrze:tak:

reklama
WITAM.

Kochana - trzymaj się dzielnie, nerwy i stres dodatkowo będą napinały Ci wszystko - czuję to po sobie. Ja brałam scopolan na początku ciąży jak miałam krwiaka na macicy obok mojego Maleństwa i przeleżałam ten początek. Odsuwaj od siebie złe myśli!!!!!!
Mam koleżankę, która przez cc urodziła ślicznego, zdrowego synka też biorąc sterydy w szpitalu - bo chodzi o to żeby Niuni dać szansę na szybsze przygotowanie płuc do oddychania po urodzeniu.
Trzymam kciuki:-) Czasem nas straszą te nasze Dzidziołki ale na szczeście wszystko się potem dobrze kończy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry