• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
cześć stycznióweczki :)
ja na razie jestem na wakacjach, ale potrzebuję waszej pomocy...
mam możliwość korzystania z kąpieli "leczniczych" = borowinowej, morskiej lub ługowej.. Ale nie wiem czy ciężaróweczkom wolno z nich korzystać? Temperatura wody nie przekrasza 38stC, więc jest ok, ale bardziej obawiam się substancji które mogą przedostać się przez skórę, czy dzidzi nie zaszkodzą... Czy któraś z was wie może coś na ten temat?

Borowiny nie można stosować w następujących przypadkach:

• ostre stany zapalne
  • urazy kości i stawów (początkowy okres)
  • ciąża, krwawienia z dróg rodnych
  • żylaki, wrzody
  • niewydolność krążenia, choroba wieńcowa
  • stany po zawale i wady serca
  • zaawansowana miażdżyca naczyń
  • niestabilne ciśnienie
  • niewydolność oddechowa
  • stany osłabienia i wycieńczenia
  • nadczynność tarczycy
  • choroba nowotworowa
nic o pozostałych nie znalazłam, ale chyba bym nie ryzykowała

Witam w ten okropny mokry poranek. siedze teraz w pracy ale jak by mi ktoś dał poduszkę to spałabym od razu.. :)
termin mam ustalony na 8 styczeń.
co do cery to - coż bywało lepiej. ale piling raz w tygpdniu i puder pozwalają pokazać się ludziom :) na plecach mam trochę więcej krostek, ale nie chodze w odsłaniających plecy bluzkach więc ich nikt nie widzi.

cześć stycznióweczki :)
ja na razie jestem na wakacjach, ale potrzebuję waszej pomocy...
mam możliwość korzystania z kąpieli "leczniczych" = borowinowej, morskiej lub ługowej.. Ale nie wiem czy ciężaróweczkom wolno z nich korzystać? Temperatura wody nie przekrasza 38stC, więc jest ok, ale bardziej obawiam się substancji które mogą przedostać się przez skórę, czy dzidzi nie zaszkodzą... Czy któraś z was wie może coś na ten temat?

Ja odradzam, w zeszłym roku byłam w podróży poślubnej na żródłach termalnych na słowacji nie świadoma że w ciąży nie wolno i tydzień później poroniłam, powód mógł być inny al lepiej dmuchać na zimne...

Ja bym tez nie ryzykowala , ja dzis jestem rospieszczana przez mojego M napierw posiedzial z NIcol ateryz jedziemy na miasto i on zostaje z urwiskiem a ja do fryziera.

WITAM LASKI:-)
Ja mniałam dzisiaj komplet badan robionych co teraz czekać na wyniki:tak:

Jestem po wizycie i wszystko jest dobrze!!!:-) dzidzia ma sie dobrze,ma 28 mm,serduszko bije, mam zdjecie wkleje je jutro.Według USG to 9tydz i 4 dzien.Jestem przeszczesliwa:-):-):-)

A ja byłam na usg, dzidzia ma 4,97 cm i fajnie było widać rączki, nóżki, serduszko biło pięknie. Usg genetyczne mam 3 lipca wyznaczone.
Poza tym chciałam pod wieczór z synkiem pospacerować a tu leje i duszno koszmarnie, mam dość tej pogody....

A co do porodu to moja lekarka mówi- jak weszło to i wyjdzie.. no strasznie zabawne...
Poród to nic przyjemnego, a doświadczyłam tylko skurczy, a rozwarcie nie postępowało, męczyłam się ze skurczami pół dnia i noc i w końcu na cięciu się skończyło, także nie każdej jest dane urodzić naturalnie...

suuuuper:-):-):-)ps.ja juz parłam a i tak na cc wyladowałam co mi tez nie dane naturalnie rodzić:sorry:

Ja mam wizyte 22 czerwca i bede miała badane przezierność karkową a bedzie to 11 tydzien :tak:

Witam kobietki :-)

Kurde...wiecie co? Już prawie byłam zdrowa...no i od wczoraj mam znów taki przerażający kaszel, katar i w klatce piersiowej mnie boli...:crazy::crazy::crazy:

Ale dziś brzydko...jak pada:confused2:

Nic mi się nie chce...jeszcze do tego brzuch mnie boli...znów muszę się uczyć, a już mi się tak nie chce, że od razu mam taki zły humor...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Na razie zmykam, bo jeszcze Was zaraże złym humorem...:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry