reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Beti nie musisz mieć skierowania na ktg idziesz do szpitala na ginekologiczną izbę przyjęć i ci robią przynajmniej u nas;-)

reklama
Macy, fotki wkleję na pewno :tak: bo sama byłam w szoku jak zobaczyłam efekty (tzn tak na aparacie tylko)
Jola, gdyby mój m zabrał się za robienie fotek to można byłoby nazwać tą sesje " z życia wieloryba wzięte.." Rozsądnie oddałam się w dobre ręce kogoś, kto wiedział jak się za sprawę zabrać, żeby efekt cieszył oko... Jak znasz kogoś choć trochę uzdolnionego fotograficznie to naprawdę warto!!
Nalepsze, że Polcia w trakcie zaczęła pupcie wypinać i brzuszek mi chodził na lewo i prawo a fotograf tak zamarł z miną : :eek: jakby ufo zobaczył albo coś... Potem mi tłumaczył, że nigdy nie widział ciężarnego brzucha na żywo w akcji :-p Faceta zglebiło jednym słowem i chyba się trochę przestraszył hi hi:-D

Emilia, z moją wagą jestem na wojennej ścieżce. Za to lubię tą w szpitalu, bo jest bardziej przychylna, wyrozumiała i lubi pozytywnie zaskakiwać (czytaj: 2 kg mniej niż na tej domowej...) :-D:-D

Ta sobie myślę o sandrze...w sumie miała cc, bo dzidzi zanikało tętno tak? I była niedotleniona? Czy ja to dobrze rozumiem? No ale jak poznać, że coś złego się dzieje? Takie rzeczy to tylko w szpitalu pod aparaturą widać, tak?

Ta sobie myślę o sandrze...w sumie miała cc, bo dzidzi zanikało tętno tak? I była niedotleniona? Czy ja to dobrze rozumiem? No ale jak poznać, że coś złego się dzieje? Takie rzeczy to tylko w szpitalu pod aparaturą widać, tak?
Też właśnie czytałam esemesy od sandry i nie do końca rozumiem dlaczego miała cc, chyba musimy poczekać aż się pojawi.
Pumpkin wydaje mi się, że dobrze myślisz ze poznać czy dzieje się coś złego można poznać tylko pod aparaturą, ale pewna nie jestem. Ja zawsze czekam na jakiegos kopniaczka od Stacha i wtedy się uspokajam.:tak: Ciekawe dla czego nie masz KTG, ale co kraj to obyczaj - mój gin kazał mi po nowym roku przychodzić na KTG co drugi dzień.

Jola ciężko sprecyzować ile czasu trwają skurcze:sorry:Jak mam być szczera to będąc w ciąży z Olisiem nawet w dniu porodu nie liczyłam sobie ile trwają i z jaką częstotliwością występują :sorry:
Co do KTG to ja nie miałam ani razu i pewnie mieć nie będę, przy Olisiu było to samo. Nawet na porodówce nie podpięli mnie pod KTG, bo już czasu na to nie było :-p Tylko co kilka minut sprawdzali tętno Młodego taką dziwną słuchawką przystawianą do brzucha ;-)

Pumpkin no nie mam zadnego profesionalisty wiec nie bede sie wydurniac:-D ale widzialam kilka takich sesji i super sprawa wiec koniecznie wklej swoje fotki do podziwiania:-). A z tym przerazonym fotografem sie nie dziwie bo u mnie tez juz kilka osob sie przestraszylo widzac moj krzywy brzuch:-D a ja zwykle mam teraz z prawej strony wiekszy:-D
U mnie juz drugi dzien z kolei wieczorkiem pojawiaja sie jakies bole ale ciezko mi nazwac to skurczami, czasem to bol jak na @ sama nie wiem:sorry: staram sie wkrecac ze to nic takiego jeszcze no bo ja chce po nowym roku rodzic:-p ale zobaczymy.
Uciekam pod kolderke, swieta sie skonczyly:tak:
Dobrej nocki brzuchatki

Witajcie!!
Pumpkim miło przeczytać, że w końcu miałaś cudowny dzień!! Zasłużyłaś sobie na właśnie taki wesoły i radosny :tak:
KTG żadnego jeszcze też nie miałam, ani lekarz nic mi nie mówił... Kuzynka mi mówiła, że jej robili ktg dopiero już na porodówce, tak więc chyba nie ma co się martwić tym :tak:
Co do CC Sandry... Nie mam pojęcia dlaczego miała tę cesarkę...:confused2: Strasznie chaotyczne były jej smsy :tak:No, ale nic dziwnego... Teraz może już wie, ale nie będę jej pytać, bo Ona już w innym świecie :tak::-D
A córcię ma prześliczną!! :tak::tak:Pochwalę się, że widziałam zdjęcie:tak:
Jak wróci do domku za 4 dni, to Wam pokaże!!
Aaaa i ma córcię Wiktorię :tak::-)

A ja coś kiepsko się czuję :-( Wkręcam sobie chyba coś:-( Strasznie spuchłam przez święta :-( w sumie od wigilii nogi mam jak słoń, a nie człowiek i ciśnienie mam takie, że... :-( Ale zamiast odpoczywać, to jeździłam, a jak wracałam do domku, to zawsze ktoś był u nas i nie było jak odpocząć...
Wkręciłam sobie zatrucie ciążowe.
Z tego co czytałam i co mi mówiły ciocie, to przy zatruciu ciążowym ciśnienie jest podwyższone non stop, a ja jak chodzę i robię coś, to mam wyższe, a jak leżę i odpoczywam, to jest ok.
Ale te moje nogi przerażają... Palce i buźka też mi spuchła :-(
Do tego waga wskazuje +4, a nie jadłam nie wiem czego... :-( Na pewno nie jadłam tyle, żeby przytyć tyle kg w 2 tygodnie!!:-( W domku wagi nie mam, zawsze ważę się u rodziny. Ale tutaj też jest znak zapytania, bo nie byłam w toalecie 3 dni, a jednak w jelitach się zbiera... :-( Już się oczyściłam, może waga wróciła...
Rano S. pójdzie do apteki i kupi mi test na białko w moczu. W poniedziałek muszę iść na badania, bo wizyta we wtorek, ale nie wytrzymam... Jutro zrobię ten test i w razie co będę dzwonić do lekarza. Boję się okropnie...
:-(
Oby wszystko było dobrze :tak:

Właśnie zaczynają się rozmowy w toku i program o tym czy da się dobrze żyć z teściową!! Obejrzę sobie;-) Ciekawe co ciekawego powiedzą :-p

Może uda się jeszcze zasnąć :tak:
Słodkich snów Dziewczyny!!:tak:

Witam serdecznie... i po świętach ;-)Teraz jednak biesiadowanie i świętowanie trwa dalej bo niedziela, potem kilka dni i ... nasz upragniony Nowy Rok! Mnie odwiedzi siostra dziś lub jutro i poza tym nie biesiaduje ... ;-)

A wy kochane śpicie dziś długo, tylko emilcia widzę jakaś nocną zmianę miałaś ;-) Pewnie teraz śpisz słodko, leż dużo cobyś wróciła do równowagi po tych rodzinnych spotkaniach.

Co do sandraq - ona pisala, zanim poszla do szpitala, że ją bardzo wszystko boli, to byl jakiś znak może... a potem to zanikające tętno i chyba stąd decyzja o szybkim CC. To był na bank 35 tydzień bo ona terminy miała inaczej policzone lekko niż ja ale tydzień miałyśmy ten sam. Najważniejsze, że Wiktoria ma się dobrze już - mam nadzieję ;-)

Ja też dotąd KTG nie mialam i nic ku temu nie słyszałam, pewnie dopiero w szpitalu.

Hellou dziewczyny:-) Co do KTG ja też nie miałam. Miałam tak straszny sen że chyba do porodu już do siebie nie dojdę:-(Już mi się różne głupoty śniły ale przynajmniej nie były z dzidziolkiem związane:-(Nawet pisać nie będę co...
Na szczęście malutka dokazuje od wczoraj jak na nią przystało:tak:
Miłego dnia :-) i proszę już nie leniuchować i zacząć regularną produkcję bo już się świętowanie kończy:tak:

E-milcia chyba to normalne, że wszystkie puchniemy pod koniec ciąży i nie ma co się zamartwiać... Opuchlizna powinna rano znikać po przespanej nocy, jak tam jest u Ciebie? Nie martw się na zapas....

Matematykiem nie jestem ale z tego co wyliczyłam to KACHA ma dzisiaj urodziny, tak????? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

reklama
Witam po swiatecznie,jestem przeziebiona a raczej chyba cos powazniejszego niz grypa boli mnie gadlo , nos zatkany i ucho zaczyna bolec.Ja wczoraj wieczorem ledwo chodzilam przez spojenie i kosc ogonowa tak mnie bola , ze szkoda gadac .
Co do ktg to ja mialam raz robiona jak bylam e szpitalu i normalnie to tu robia tylko jak sie rodzi lub gdy ciaza jest przenoszona..Ide zrobic sobie cherbatke ic os do jedzenia , jesli chodzi o wage to ja po swietach napewno bare do przodu , lae juz blizej konca niz dalej wiec sie nie przejmuje.
Pumpkin .super ze i ty mialas super dzien, komu jak komu , ale to bie sie nalezalo.
Kacha wawa..-chyba dobrze mi sie wydaje i ty masz dzis urodzimy wiec weszystkiego najleprzego , spelnienia mazenpociechy z Olesia i oby Jessi nie wyszla przted nowym rokiem.

Ostatnia edycja:
Do góry