reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Beti, my kupiliśmy termometr do ucha - Brauna. Z tego, co czytałam, bardzo go chwalą.

E_milcia, po świętach wszystko przejdzie. Nie bądź taka samokrytyczna;-)

Kacha_wawa, samych pięknych i szczęśliwych chwil!!!

No i widzę, że w końcu Kruszynka się odezwała. To się kobietka uwinęła :tak:. Wiecie, że mamy już 12 maluszków! Codziennie muszę wklejać nowe mamusie i maluszki. A co to dopiero będzie za kilka dni - w końcu pełnia nadchodzi. Ania98765 jutro do szpitala idzie (kciukasy), u Nadineczki też coś ruszyło, Mnovak i Tysiolek wypędzają maluszki z brzuszka przyjemnymi metodami, a na mnie cholera nic nie działa. :no: Ani wiesiołek, ani ananas, ani mycie podłogi. O mężu już nie wspomnę, bo ledwo dyszy.:-p Mała się zaparła racicami i nic. Tyle, że czuję ją już bardzo nisko. Czasami mi się wydaje, że zaraz mi wypadnie. :eek: No nic, trzeba czekać. Ale instynkt wicia gniazda mam za to na wysokich obrotach. Mąż już nawet nie komentuje dziwactw.:szok:

reklama
Oje, Agbar, troche przezylas juz w zyciu :szok: Nie wiedzialam... i nie znam szczegolow, ale chyba moglabys paru ludzi obdzielic :szok: A nigdy sie na nic nie uskarzasz :tak: Pewnie jak Okrus sie urodzi, to wynagrodzi Ci wszystkie zmartwienia - tego Ci zycze :tak:

Kacha, ode minie rowniez WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :tak::-D

Nadarienne, ja tez nie lubie ktg. Co prawda wspaniale jest posluchac serduszka, ale mnie okropnie stresuje to, ze maly sie co chwila wierci i zapis sie urywa i ciagle sie boje, ze uciekl spod czujnika i go bedzie trzeba na nowo szukac... jakos nie moge sie odprezyc :-(

Sylwka, suuper ta karuzela, tez taka chce :tak:

Beti, te termometry do ucha sa ponoc bardzo niedokladne... ale sama takiego nie mam, wiec nie moge potwierdzic na 100% Mam natomiast w domu 3 zwykle termometry elektroniczne, kazdy ma rozny czas mierzenia i kazdy zaniza temperature:confused2:.Ja chyba zostane przy zwyklym rteciowym, przejrzalam rozne fora internetowe i wychodzi na to, ze sa po prostu najpewniejsze :tak:

Zla jestem jak diabli, bo przez to przeziebienie znowu musze przesunac pranie i prasowanie ciuszkow. Przeciez teraz bym wszystko pozarazala :crazy:

I dolaczam sie do pytania mnovak, z tym, ze u mnie byloby troszke inaczej: body, welurowy pajacyk, kombinezon-spiworek, kocyk i to od nosidelka zapinane na gore (cos jakby "pokrowiec", chyba wiecie o co chodzi) ???

I co z tymi kolderkami? Naprawde od 12 miesiecy???

Ania - powodzenia!!! Trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze!!!

Zrobiłam test na mocz i mam to cholerne białko... :-(
Muszę zebrać myśli, siły i uspokoić się trochę i zadzwonię do lekarza... :-(
Oby było ok :tak:

Dzięki Kochane za życzenia !!!!:-):-):-)
Emilia011 na szczęście Żanetą nie jestem, a co najdziwniejsze miałam być Szymonem, bo lekarz się upierał, że na pewno chłopcem będę :-D
U mnie świętowania ciąg dalszy, a co se będę żałować ;-):-p
Macy pudło, już jeden maluszek więcej jest ;-):-p:-) To mi Anetrix prezent zrobiła ;-)Macy, a może Agatka chce być pierwszym dzieckiem urodzonym w UK w 2010 roku?;-):-p:-)
Aniu trzymam kciuki za Ciebie, daj znać jak już dojdziesz do siebie i Syncia będziesz tuliła :tak:

Miłej niedzieli Wam Kobietki życzę :-)

Anetrix urodziła - czytałyście?
Ale się zrobiło gwarno... ;-)

macy daj odpocząc i już nie męcz tak męża.. :-D emilcia - dzowń i pisz potem co się dzieje, trzymam kciuki!
kacha_wawa wszystkiego najlepszego!

Co do kołderki od 12 miesiąca to bzdura jakaś.. co za różnica czym mama przykrywa maleństwo? Chyba taką plotkę wypuścili producentci rożków :-D

E_milcia mi przy każdym badaniu wychodzi białko w moczu, ale także przy każdym badaniu byłam przeziębiona :sorry: Raz tylko miałam jakąś infekcję, a tak to jest spokój. Będzie dobrze, nie martw się na zapas:tak:

Witam poswiątecznie:tak:
na wczorajszym ktg skurczy brak,ale dzisiaj mnie męczą i plecy też tak dziwnie bolą:tak:

Dziewuszki czy wasze dzidziolki tez sa bardzo aktywne?bo mój brzuch faluje prawie bez przerwy:tak:

Wczoraj na ktg sie malutki tak wiercił ,ze aparat pikał bo tetno skakało:tak:

jutro rano na badanko ,zeby podwozie oblukac i sprawdzic czy dotrwam do stycznia:tak:a jak bedzie rozwarcie wieksze to pewnie jutro na oddzial pójde:szok:
Jeszcze raz gratulacje dla dziewczyn:tak:
Beti ja na ktg umawiam sie z połozna jak ma dyzur na połoznictwie i ona mi robi i nie musze miec skierowania:tak:

cześć kobitki
chyba na dobre się zaczęło rozpakowywanie:-D
coraz bardziej sie boję samego porodu ale i coraz bardziej męczę się z brzyszkiem, noce są mega do dupy:-(
jak na razie wszystkie rodzą przed terminem więc mam nadzieję, że wytrzymam do stycznia potem dzidzia ma zielone światlo
będę teraz rzadziej zaglądać bo laptop nam się zepsuł:zawstydzona/y:
no nic zaciskajcie nożki, milego dnia!!!:-D

Ania - powodzenia i trzymamy kciuki!!!

E_milcia - tylko się nie stresuj, dzwoń do gina, na pewno wszystko będzie ok.. Czekamy na relacje.

Różki i kołderki - ja kupiłam śpiworek, bo boję się, że w kołderce dzidzia się zaplącze, rozkopie, albo co gorsza nasunie jej się na buzię i mała nie będzie potrafiła sobie twarzyczki oswobodzić... Ale to tylko ja i moja bujna wyobraźnia zapewne...:-:)confused2:

Poza tym chyba zamorduję swojego chłopa. Autentycznie. :confused2: Albo komuś oddam poprostu...

W nocy non stop budziły mnie skurcze, w ciagu dnia się uspokoiło, ale przestraszyłam się nie na żarty... Trochę się boję, że Polcia będzie chciała zrobić mamusi niespodziankę...

Macy - Poczekaj chociaż do pierwszego... gdzie Ci się tak śpieszy co? A najlepiej to poczekaj do 4go bo to najlepsza data hi hi hi....

reklama
Hej dziewczynki!

U mnie jak na złość skurczyki i twardnienia cały dzień :eek: A jutro mam datę porodu z OM - no ale bez żartów, ja nogi zaciskam do 1 stycznia -te co chca,niech sobie rodzą, ja czekam:tak:żeby mi sie tu na grudzień nie uparła córka, bo czuję, że nizutko jest, kłuje w szyjce non stop i pasma śluzu z lekkim różem co wizytę w toalecie - chętnie oddam wszystkie syndromy tym, co tak na nie czekają;-)

Do góry