Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
brawo ;-)Dziewczęta proszę o brawa -spakowałam torbe do szpitala![]()
Może : "uwaga masz drugą szansę : dziś poród "edit:
Właśnie spojrzałam na mój suwaczek - ten ostatni - a tam napis: dzisiaj poród. Prorocy jacyś czy co?Ciekawe, co będzie jutro na suwaczku.
![]()

Witamy ;-)Witajcie dziewczynki:-)
Pierwszy raz pisze na waszym watku bo bylam na grudniowkach(termin mialam na 26 grudnia)...
No,ale jak wiadac mojej dzidzi sie nie spieszy...Mam juz codzienne wizyty w szpitalu i ktg...No i zadnych skurczy...
Po malu to juz sie zaczynam denerwowac...Czuje sie jak slon,boli mnie kregoslup itd a moja Juniorka tydzien temu miala juz 4 kg(maly klops)...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski:-)
ja właśnie nadrobiłamHelloł :-)
Melduje że jestem i zaczynam nadrabiać Waszą produkcję![]()
litości ...

Napiszę Wam jeszcze tylko objawy przedporodowe:
1. Obniżenie się macicy i płodu
2. Uczucie narastającego ucisku w miednicy i na odbytnicę
3. Zmniejszenie lub brak przyrostu masy ciała
4. Zmiany nastroju i zachowania (to wszystkie mamy od 9 miesięcy)
5. Zmiany wydzieliny pochwowej (staje się obfitsza i bardziej gęsta )
6. Różowe lub czerwone znaczenie
7. Wydalenie czopu śluzowego
8. Nasilanie się skurczów przepowiadających
9. Biegunka.
Objawy porodu pozornego:
1. Skurcze są nieregularne
2. Skurcze zanikają w czasie chodzenia lub przy zmianie pozycji
3. Wydzielina (jeśli jest) jest brązowa
4. Ruchy płodu nasilają się w czasie skurczów.
Objawy porodu prawdziwego:
1. Przy większej aktywności i zmianach pozycji kobiety skurcze nasilaja się.
2. Skurcze stają się stopniowo częstsze i bardziej bolesne i regularne (ale nie zawsze)
3. Skurcze moga być odczuwalne jako kolka i być połączone z biegunką. Wczesne często przypominaja bóle miesiączkowe. Ból często jest w dole brzucha, w okolicach pleców i może promieniować na udo!!
4. Plamienie jest różowe lub z czerwonymi pasemkami
5. Pękają błony płodowe (nie muszą zawsze)!
Z tych przedporodowych to mam 1,2,3,4,5,8,9
Z tego drugiego mam 4
A z trzeciego 3
Nie rodzę!! :-)
i nie wiem jak 1 punkt z objawów przedporodowych bo jakoś mi się wydaje że brzuch mam wysoko eh ta moja macica ... 

:-)
;-)
Tłumaczę jak krowie na rowie, że nie będę sama, bo będzie za ścianą, a ta, że zostanie ze mną, no upierdliwa się zrobiła jakoś!! Nie zostawi mnie, bo mam biegunkę i brzuch mnie boli!!
mozecie sobie pizama party zrobic
no ta troska czasami bywa meczaca, mi juz tez chwilami nie chce sie sluchac tekstow "a po co wychodzisz, jeszcze zaczniesz rodzic", "wyjdz z tej wanny bo wywolasz porod" itp:-) ale fajnie ze sie martwia, mile to jest czasami:-)