reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Pasibrzuch -a nie lepiej wysterylizować? Mniejsze ryzyko chorób i nie ma problemu cieczkowego ani dla suni ani dla was ;-)

Ja jestem happy bo mężuś zrobił mi sesje brzuszkową:-):-) i przyszła paczuszka z bodami dla Tymcia:-D (7szt body na długi rękawek:tak::tak: )

A teraz zbieram się powoli na wizytę... zdam relacje jak wrócę:-)

dziewczyny ja się właśnie zastanawiam czy skurcze 70-tki na ktg to duże czy małe?
Ja wczoraj miałam KTG i właśnie wyszły mi skurcze na takim poziomie.
Na mojego gina nie zrobiło to wrażenia . Stwierdził, że KTG w porządku i jeszcze nie rodzę.
Szyjka nadal trzyma choć jest miękka, ale niestety nadal długa - 3 cm.
Dziś od rana zabrałam się za porządki - odkurzyłam, pomyłam podłogi, powycierałam kurze, zrobiłam pranie, pojechałam po zakupy i przydźwigałam dwie ciężkie torby, napaliłam w piecu - dodam że mam piec na węgiel, więc nieźle się naszuflowałam;-)
I powiem Wam, że czuję się znacznie lepiej niż jak nic nie robiłam. Myślałam, że mnie coś dopadnie a tu d... Na wieczór zaprosiłam koleżanki, ięc muszę jeszcze zrobić cosik do jedzenia, a jak jeszcze będę miała siły to poprasuję wszystkie komplety pościeli. Jeśli nadal nic mnie nie ruszy, to na weekend zaplanowałam maraton po marketach. Ja może sobie nic nie kupię, ale zawsze M czy Julcia mogą skorzystać z wyprzedaży, no i Bartuś oczywiście (chociaz wszystko już ma).
Miłego dzionka Wam życzę. Później jeszcze zajrzę, żeby zobaczyć co słychać i czy któraś nie rodzi, bo wczoraj to był wysyp niesamowity:szok:

Pasibrzuch -a nie lepiej wysterylizować? Mniejsze ryzyko chorób i nie ma problemu cieczkowego ani dla suni ani dla was ;-)
Też tak uważam!

Pasibrzuch może faktycznie te majtasy poporodowe to dobry pomysł :-D

Dorciaa nie kuś ja bym chętnie coś upiekła ale jak nie ma to nie jem i próbuję się powstrzymać

Paula3 ja miałam 60-80 przy napinaniu się brzucha

ja właśnie dostałam czapeczkę i niedrapki z małą paczuszką proszku z loveli :tak::-) już myślałam ze nie dostanę bo z 2 miesiące słali

Ostatnia edycja:

Wysterylizujemy ją, ale dopiero za jakiś czas. Wiem, że czasami suki są 'poważniejsze' po takim zabiegu, to pewnie kwestia zmiany hormonów, a my się cieszymy, że z niej taki wyrośnięty szczeniak jest i żal by nam było, gdyby to się zmieniło :-) ale właśnie bardziej pod kątem chorób się zdecydujemy, bo te majty to nie jest problem.

Właśnie idziemy na śnieżek, pewnie zaraz będe pod nosem puszczała wiązankę, że muszę chodzić tiptopami ;-)

Jej, sąsiedzi robią chyba pieczeń z sosikiem... chyba mnie zaraz od zapachu skręci!

Witam poranno-popoludniowo:-p

astrid ty juz tyle rzeczy dzis zrobilas:shocked2: a ja dopiero wstalam....;-) i tez bym musiala sie za sprzatanie wziasc ale jakos nie moge odkleic tylka od kanapy;-)

pasibrzuch moja suczka tez jest wysterylizowana i uwierz mi ze wcale nie jest "powazniejsza":-) chyba wrecz przeciwnie;-) my sie balismy tego ze moze miec ciaze urojona ale nasza psinka ma juz 7 lat i tylko raz cos sobie wkrecila do glowki ze pluszak to jej dziecko:-p przez 2 tyg nikomu nie pozwolila go dotknac i wszedzie chciala go zabierac nawet na dwor. Ale po 2 tyg bycie matka chyba jej sie znudzilo:-p Jedyny taki maly problem to to ze po zabiegu sterylizacji suka zmienia zapach i przez to nie wszystkie psy ja toleruja.

Szybka relacja bo wlasnie wrocilam z kontroli.
Tak wiec skurcze na ktg jak zwykle sa ,jak zwykle nieregularne ale powiedzialam mojej pani doktor,ze czuje je czesciej niz sie rysuja i czuje juz od kilku dni bol krzyzowy.Zbadala mnie wiec dokladnie i tak szyjka niecale 1.5cm.mieciutka przepuszcza bez problemu 2 palce,powiedzialam jej tez cos sie saczy i nie wiem czy to rzadki sluz czy wody wiec USG zrobila i stwierdzilismy,ze wod ubylo calkiem sporo,lozysko jeszcze w formie,przeplywy super,glowka wstawiona,naciska tak ze hoho i co?Ano dostalismy skierowanie do szpitala,przede wszystkim z powodu niskiego poziomu wod.Zaraz dzwonie na porodowke czy maja duzo pracy jak nie to pomalu sie zbieramy.....
Dam znac:-)

HEJKA:-)
Chce wejsc nogami? :szok::szok::szok:tylko, zeby ten komp wytrzymal:szok: biedny;-)
hehe ale się uśmiałam:-D
W aptece ok 6zł:tak:
dziękuje;-)
Czesc dziewczynki.Brat mi podrzucił laptopa do szpitala .Teraz siedze i czytam o tej wadzie serca która ma mój synek jest to przełozenie naczyń.Czekamy ba decyzje kiedy bedzie mógł byc operowany.Narazie miał zrobiony zabieg ,który uratował mu zycie.Jutro wychodze ze szpitala i jade w koncu do mojego syneczka.Na miejscu mam nadzieje ze dowiem sie wiecej.Jest na oiomie i mozna tam wejsc tylko na chwile ,ale dla mnie to bardzo duzo ,abym mogła choc za rączke go potrzymac,bo nawet mi go nie dali po porodzie .Kocham całym sercem moją kruszynke i nie ma innej mozliwosci-musi byc dobrze.Jak bedzie na normalnym oddziale to zostane tam w hoteluzebym mogła byc przy nim cały czas.Staram sie odciagac mleczko aby pózniej mógł byc karmiony moim a nie sztucznym.Dziekuje za wasze wsparcie i prosimy jeszcze o modlitwe za zdrowie Oliwierka
witaj kochana i mocne kciuki za synusia będzie dobrze zobaczysz:tak:duuuuzo zdrówka jesteśmy z całym sercem z wami:tak:
Tatuś dziękuje i w nagrodę przesyła słodką fotkę :D

Mamusia już go karmi i sobie razem leżą:)
śliczności:-)
Czesc Laski.:-) Jestem juz w domu, ze smoczyca u piersi.:-D Wzielam Was przez zaskoczenie, co? :-p A najbardziej sama siebie. Bole od 3.30, urodzilam 10.51. Porod dluzszy niz z synkiem i koncowka ciezsza, ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok. Dzieki za wszystkie smski. Nawet nie wiecie, ile to znaczy. Karoli, Ciebie przepraszam, ze nie odpisalam, ale padl mi telefon. :wściekła/y: Sciskam Was mocno! I do roboty!;-)
witaj:-)hehe no normalnie szok tak nas zaskoczyłaś:-Dciesze się że wszystko dobrze:-)
Witajcie Kochane!!
Nie miałam sił zajrzeć w poniedziałek popołudniu, wczoraj też nie miałam :tak:
Jak już wiecie MAM SYNKA :-D
Jest kochany, wspaniały, po prostu cudoooo!

Dochodzę powoli do siebie, komputer mam :-p (na porodówce też miałam:-p):-D
więc jak znajdę więcej sił, to opowiem co i jak było!!
Póki co gratuluję Mamusiom nowym!!
I czekam na następne!!
Idę do synka :tak::-)
Buziaki Kochane i dziękuję za wszystko!! :-):*:*:**:*:*:*
witaj i również się ciesze że wszystko jest dobrze i czekam na relacje:-)
ja właśnie dostałam czapeczkę i niedrapki z małą paczuszką proszku z loveli :tak::-) już myślałam ze nie dostanę bo z 2 miesiące słali
ja tez z 2 dni temu dostałam a myślałam ze nie dostane bo powinna paczuszka dojść w listopadzie a tu prosze niespodzianka:-)w sumie już mam pokupowane ale zawsze dodatkowo się przyda no nie:-)

AGBRA POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no ciejkawe czego ja się jutro dowiem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja właśnie wróciłam z wizyty, szyjak już bardzo krótka i mały bardzo nisko..... lekarz powiedział, że do końca tyg powinnam urodzić. A w piatek mam się zgłosić na KTG.
AAAA... i mój "maluszek" waży 4 kg :) masakra:shocked2:

reklama
Do góry