wronek
Fanka BB :)
A chyba ostatnio wam nie pisałam. 17 czerwca byłam u gina prywatnie i miałam robione usg genetyczne. Razem z mężem widzieliśmy maleństwo. Bardzo szybko biło mu serduszko. A jak kopało, normalnie jakby jechało rowerem tak przewijało tymi nóżkami. W trakcie robienia usg byłam w 11 tyg. i 4 dniu ciąży a dziecko wyglądało na 12,5 tyg. Moja mama powiedziała że to u nas normalne bo jak ona była w ciąży to też byliśmy więksi. Duzi ludzie to i duze dziecko musi być.
Kość nosowa w porządku, udowa również, przeziernośc karkowa też jak najbardziej w normie.
Jedynie dolegliwości ciążowe jakie teraz mi dokuczaują do ciągłe parcie na pęcherz, moge co pół godziny chodzić do łazienki.
Buziaki dziewczynki
Kość nosowa w porządku, udowa również, przeziernośc karkowa też jak najbardziej w normie.
Jedynie dolegliwości ciążowe jakie teraz mi dokuczaują do ciągłe parcie na pęcherz, moge co pół godziny chodzić do łazienki.
Buziaki dziewczynki
W nocy muszę wstawać kilka razy, aż wstyd.
a z pracą może idz na zwolnienie;-)
). Wiem, że każda ciąża jest inna, że początki bywają trudne, że nudności, wymioty, senność i tak dalej. Ale znam przypadki osób, które poszły na zwolnienie jak tylko zrobiły test, a ciąża była normalna. Moja gin też bardzo mnie namawiała na zwolnienie i była zdziwiona, kiedy za każdym razem jej mówiłam - jeszcze nie teraz. Pracodawcy zwyczajnie boją się zatrudniać kobiety, że tak brzydko to nazwę, w okresie rozrodczym, bo zaraz się sypią zwolnienia, potem macierzyński, więc taka pracownica jest ta rok (jak nie więcej) wyjęta z pracy. Trzeba by najlepiej znaleźć jakiś złoty środek i pogodzić te obie rzeczy. Może wtedy nie byłoby problemów z powrotami do pracy po macierzyńskim. Ale Wam kochane styczniówki życzę samych sukcesów na tym polu.