reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Dorcia ja Cie podziwiam z tym sprzataniem. Powinnam brac z Ciebie przyklad. U mnie syf doslownie. Chyba jak mnie skorcze dopadna to zaczne sprzatac przed szpitalem, zeby mlego do w miare czystego mieszkania przyprwadzic:cool2:
Poza tym ja poki co to wstalam, zjadlam sniadanie, wykapalam sie, wytoaletowalam i na razie czuje sie jak po godzinie intensywnego aerobiku:nerd: Musze odpoczac.
ja się tak czułam od świąt męczyło mnie chyba same wstawanie a teraz jakiś power mam i chęci sama nie wiem skąd:confused: dziś jednak spokojnie-odkurzyłam, zrobiłam zupkę, i bylismy z m na zakupach a teraz zwyczajnie padam na pysk:sorry2:

Dziewczyny kiedy miałyście robione ostatnie usg w ciązy?Pytam bo mój mały ułożony jest miednicowo i jest to wskazaniem do cc ...wolę się nastawić na jedno rozwiazanie.Czy teraz to już pewne ,że będzie cc?Czy jeszcze bedą robic usg przy jakiejś okazji żeby sprawdzić czy sie nie obrócił główką do dołu?Jak myslicie jakie są jeszcze szanse na obrót?I jeszcze coś mnie martwi ,ze nie dostałam zadnego skierowania na cc tylko wpis do ksiązeczki ,ze jest takie położenie.Czy to wystarczy później na Izbie Przyjeć.:baffled:
mój jest pośladkowo i też ma być cc, pytałam gina czy przed samym porodem robią usg a on, ze nie i że wyczują przy badaniu jak jest położony palcami:confused: ale we wtorek wydębnie skierowanie bo ostatnio słyszałam, że czasem i tak próbuja wymusic sn przy takim położeniu więc wolę mieć papier jakby co

idę teraz troszkę na tivi

reklama
Kaja też zastanawiamy się nad wiaderkiem tummy tub, myslisz, że jest wygodne do mycia dla rodzica ? Próbowałaś kiedyś ?
Nigdy nie próbowałam. Naoglądałam się na filmikach i zdecydowałam się kupic. Filozofia jest dla mnie logiczna i myśle, że maleństwu będzie się podobać bardziej niż wanienka. Co do wygody rodzica... hm... w wanience też się trzeba pochylać, jedną ręką trzymać , drugą myć. Myślę, że odeczucia dziecka ważniejsze niż mamy i jakąs pozycje znajdę. Jedyne co mnie hamuje na początek to moczenie pępuszka ale zobaczymy - woda mu nie szkodzi przecież a ostatecznie mam też typową wanienkę.

Czesc dziewczyny :-) Jeszcze 2w1.
Drugi dzień remontu. Generalnie siedze i obijam się. Już chyba wszystkie kanały na telewizji znam na pamięć.
Jedyny mój sport to w tej chwili wychodzenie na spacery z psem. Co i tak jest niezłym wyczynem.

Karoli4 Ja mam to samo. W ogóle to non stop bym spała. Koło 23 zasypiam budzę się o 7. W ciągu dnia co najmniej kilka drzemek robie. A cały dzień nic nie robię tylko głównie siedzę przed telewizorem.
Minnie1 Ja co prawda już wymaz miałam na paciorkowca, ale ginekolog mi tłumaczył, że robi się po to, aby w trakcie porodu dać coś osłonowego. Bo nawet jak bym miała, tego paciorkowca, to leczenia bym teraz nie miała. A może co lekarz to inne teorie? Mój jest ordynatorem naszego oddziału ginekologiczno-położniczego więc powinien raczej się znać ;-)
Patrysia, Roxeen fajnie że wypuścili Was do domku, bo jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ;-)
Nadarienne niby fajne rozwiązanie położna podpowiedziała, ale z drugiej strony. My z mężem będziemy rodzić razem. Więc jak już będzie po akcji porodowej to nie będzie miał ani jak, ani czasu aby pojechać do domu po dodatkowe rzeczy. Z prostego powodu nie ma prawka.
andzia76 co do porodu w wodzie to potwierdzam. Sama się swojego ginekologa o poród w wodzie, to mi powiedział, że właśnie to i tak ostatnia faza jest już na łóżku. A w wodzie można siedzieć tylko w tej pierwszej fazie. Już nie mówiąc, że poród w wodzie ma swoje wymagania. Równie dobrze mogę sobie posiedzieć u nas pod prysznicem i faktycznie zobaczyć czy będzie mi lepiej.

To i ja sie zamelduję:-)
Patrysia Roxeen myślałam ,ze Wy już po:szok: Te czekanie to jakiś koszmar
Czy wiecie może co z malutką Macy?
Kurcze ale mam dylemat, byłam dziś u lekarza internisty i przepisał mi leki na receptę , kuracja jednorazowa, 2 tabletki, pytał się mnie w którym jestem tygodniu ciaży, wróciłam do domu, wziełam lekarstwo a teraz czytam na ulotce ,ze nie stosować w ciaży:-:)szok::baffled::confused:

EMILIA a no jeszcze 2w1:cool2:ps.wiesz co mój gin mi zapisywał tabletki rozkurczające na recepte scopolan i tez tam pisało że w ciązy nie mozna a widze ze one mają branie w problemach przedwczesnego porodu co sama nie wiem jak to jest z tym dokładnie:confused:

reklama
Chwilkę się przespałam z nudów :sorry2:

Moja dość szybko polubiła kąpiele :tak:ale u nas właśnie musiałam lać dużo wody mój ją kąpał wiec cała była zamoczona i pępek i uszy czasem tylko twarz wystawała z wody ale jak tak lubiła to ja nie robiłam sprzeciwu ;-)

tak ze w tych wiaderkach musi też być dzieciaczkom fajnie w końcu to tak jak by były w brzuszkach i myślę że nic z pępuszkiem się nie stanie potem tylko wysuszyć tym co się kupiło do pępuszka i tyle :tak:

Emilia na połowie leków tak pisze :tak:a lekarze przepisują wiec chyba wie co robi :tak:

Do góry