Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

. Jeśli dobrze się czujesz i nic Cię nie niepokoi to spokojnie czekaj na wizytę w szpitalu. Relax
witam wszystkie mamuśki:-)
jeżeli ktoś nie robił badania na tokso czy żadnych innych, bo mu lekarz nie powiedział to przepraszam, ale gdzie ten ktoś ma głowę? jesteśmy dorośli, owszem lekarz mógł nie wspomnieć z różnym powodów, ale języka w gębie nie ma żeby się spytać co mam zrobić, co muszę zrobić, a co mogę dodatkowo z własnej kieszeni?
ja chodzę na nfz już miałam robione 2 usg, bo dwa razy byłam, wyniki podstawowe już robiłam teraz lekarz powiedział, że nie muszę robić, bo poprzednie miałam rewelacyjne, ale to zależy ode mnie, trochę on mi mówi o badaniach, a o resztę sama się pytam, wszystko zależy jak MY dbamy o nasze fasoliny, a nie gadka, że mi lekarz nie powiedział
no uff ulżyło mi;-)
a tak w ogóle to witamy nowe na forum tak przeważnie to piszę milej:-) tylko tak mnie tutaj to troszkę zdenerwowało
ok idę na obiadek dziesiaj mam golonkę:-):-):-)
witam wszystkie mamuśki:-)
jeżeli ktoś nie robił badania na tokso czy żadnych innych, bo mu lekarz nie powiedział to przepraszam, ale gdzie ten ktoś ma głowę? jesteśmy dorośli, owszem lekarz mógł nie wspomnieć z różnym powodów, ale języka w gębie nie ma żeby się spytać co mam zrobić, co muszę zrobić, a co mogę dodatkowo z własnej kieszeni?
ja chodzę na nfz już miałam robione 2 usg, bo dwa razy byłam, wyniki podstawowe już robiłam teraz lekarz powiedział, że nie muszę robić, bo poprzednie miałam rewelacyjne, ale to zależy ode mnie, trochę on mi mówi o badaniach, a o resztę sama się pytam, wszystko zależy jak MY dbamy o nasze fasoliny, a nie gadka, że mi lekarz nie powiedział
no uff ulżyło mi;-)
a tak w ogóle to witamy nowe na forum tak przeważnie to piszę milej:-) tylko tak mnie tutaj to troszkę zdenerwowało
ok idę na obiadek dziesiaj mam golonkę:-):-):-)
od zawsze tak sobie życie po lekku brała, kredyt 20tys na wesele, wynajmują mieszkanie, ona studiuje dziennie jej mąz pracuje na budowach wiec łatwo sie domyslic ze wypłate ma pewnie około 2500 ale co z tego jak umowa pewnie na minimalna stawke i co z tego jak oni czynsz płacą 600zl plus jeszcze telewizja bo maja kablówke, woda, prąd itd.... u mnie jest troche inaczej ja studiuje zaocznie może też nie pracuje ale mój mąż ma dobra prace i dobrą umowę, narazie mieszkamy u jego rodziców robimy sobie remont całego parteru, a tak za 5 lat sie wynosimy na swoje... a co do jej podejscia do ciazy to jak juz mówiłam ona jest bardzo beztroska, i wiecie ja jej troche zazdroszcze tego podejsca bo ja staram sie dbac od siebie odkad zaczelismy planowac dzidzie, łykam kwas foliowy czytam wszystko o planowaniu ciazy o badaniach (może to dlatego wiem ktore należy zrobic) a ona nie ma netu... a dziecko po prostu chcieli miec kwas brała bo od siostry wiedziala ze ma barac ale nic po za tym
mi z drugiej strony mówią że szaleje, że przesadzam bo na badania poszlo ok 300-400zł a na lekarza to juz nie mowie
.... ostatnio mi koleżanka mówiła że wybrała sie na odpust z meżem na dłuższy spacer i nie wie co to było że brzuch miała twardy jak ściane
a to byl chyb a26 tydzien wiec to było niebezpieczne
, ja tam wole jej nie mówic co to oznacza bo chyba i tak by sie nie przejeła a poza tym to po co ją mam stresowac
dodam tylko ze tak sie wychowała i tak tez zyje kredyt, pożyczka itd... ja mysle ze dziecku jakies konto założe oszczednosciowe zeby juz mialo na studia chociaz na poczatek a ona żyje z dnia na dzien nie przejmujac sie co bedzie jutro....się dziewczyno zdenerwowałaś. ;-)rację masz, że każda z nas ma swój rozum i powinna też umieć decydować. ja badania na toksoplazmozę robiłam, jak byłam w pierwszej ciąży. normalnie ze skierowania, ale w instytucie medycyny tropikalnej. miałam w domu kotkę, dlatego poprosiłam ginkę o skierowanie. dostałam bez szemrania. teraz też miałam szereg badań, na toksoplazmozę sobie tym razem podarowałam, ale to moja decyzja.
ja mimo ze takich rzeczy nie jem to zrobiam sobie to badanie bo nie mam przeciwcial i musze uwazac bo na to nie ma niestety szczepionki, to samo z cytomegalia tez musze uwazac tyko nie mam pojecia jak na to uwazac hehe może rzeczywisnie przesadzam