Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
witam wszystkie mamuśki:-)
jeżeli ktoś nie robił badania na tokso czy żadnych innych, bo mu lekarz nie powiedział to przepraszam, ale gdzie ten ktoś ma głowę? jesteśmy dorośli, owszem lekarz mógł nie wspomnieć z różnym powodów, ale języka w gębie nie ma żeby się spytać co mam zrobić, co muszę zrobić, a co mogę dodatkowo z własnej kieszeni?
ja chodzę na nfz już miałam robione 2 usg, bo dwa razy byłam, wyniki podstawowe już robiłam teraz lekarz powiedział, że nie muszę robić, bo poprzednie miałam rewelacyjne, ale to zależy ode mnie, trochę on mi mówi o badaniach, a o resztę sama się pytam, wszystko zależy jak MY dbamy o nasze fasoliny, a nie gadka, że mi lekarz nie powiedział
no uff ulżyło mi;-)
a tak w ogóle to witamy nowe na forum tak przeważnie to piszę milej:-) tylko tak mnie tutaj to troszkę zdenerwowało
ok idę na obiadek dziesiaj mam golonkę:-):-):-)

sory za uwagę ale dziwie sie ze nie robilas tego badania na toxo, chyba ze masz przeciwciała to rozumie ;-)ale jak nie masz tzn nie przechodzilas nigdy toxo to ja bym zrobila bo tym mozna sie zarazic nie tylko od zwierzat ale i od miesa i mleka szczególnie jak cos z tych rzeczy je sie surowe, mleko nie zagotowane i np tatarja mimo ze takich rzeczy nie jem to zrobiam sobie to badanie bo nie mam przeciwcial i musze uwazac bo na to nie ma niestety szczepionki, to samo z cytomegalia tez musze uwazac tyko nie mam pojecia jak na to uwazac hehe może rzeczywisnie przesadzam
![]()
i tak samo jak Ty wiem, że muszę uważać, bo nie ma szczepionki.